Nu mai injurati electoratul!

Va rog eu nu mai defulati pe Facebook, nu va mai ogoiti frustrarile prin statusuri scarbite.
Nu mai demonizati “stupid people”, “pensionarii”, “generatia Facebook”, “absenteistii” sau oricare alte notiuni abstracte menite sa escamoteze o stare de fapt:

NU ELECTORATUL E DE VINA!

Pentru ca electoratul, gloata de oameni care voteaza, este (oricat de multi ati sari acum, socati, de cur in sus ) doar masa de manevra.
Pe care o manevreaza partidele.
Care manevreaza mai bine, ala ia mai multe voturi. Care e idiot iresponsabil si nu intelege ca “adapt or die”, ei bine… moare. Este o lege simpla si implacabila. Asa incat:

  • -daca desemnezi pe banda rulanta candidati intr-o maniera de te face de cacat (pardon my french),
  • -daca orgoliile (evident, nefondate, de „mare sef de trib”) trec inaintea unificarii fortelor pentru maximizarea sanselor,
  • -daca, dupa ce imi ceri energiile si voturile si actiunea personificand “schimbarea” cu numele lui IOHANNIS, ma procopsesti cu Inexistentul-de-iohannis,
  • -daca imi oferi doar alternative gangave care au o singura valoare si anume sa am pe cine vota “contra alora”,
  • -daca ajungi sa constati ca nu exista nicio deosebire intre PSD si PNL, ca nu exista nicio deosebire intre Stanga si Dreapta, ca nu exista Stanga si Dreapta ci doar Afaceri transpartinice,
    -atunci cand… plm, lista e imensa si o stiti si voi…

ei bine, atunci cand DEZAMAGESTI atat de crunt atat de multe sperante din atat de multi oameni… nu mai blama electoratul pentru rezultate.

E ca si cum te-ai scuza la fotbal ca ai piedut fiindca era terenul denivelat si nu te-a sustinut publicul.
Dar ceilalti jucau pe alt teren?
Cand ceilalti se tin de tactica, dau pase si suteaza din orice pozitie iar tu dai cu stangul in dreptul si bati penalty cu ambele picioare de-odata, nu te mai mira ca nu vine lumea la meci. Fii multumit ca (inca) nu te huiduie.

Daca exista cineva care in momentele sale de luciditate si de sinceritate avea saptamana trecuta credinta interioara (nu ca “spera”, ca si eu am sperat) daca mai CREDEA atunci, SINCER, zic, ca rezultatele vor fi altele decat au iesit, atunci n-a inteles nimic din ultimul sfert de veac de… libertate.

cacaciosu