Fonduri UE? In Agricultura?

Cine zicea căue money nu ne putem lipi de banii UE?
Cea mai tânără beneficiară de fonduri UE pentru agricultura are 22 de ani, e studenta la drept şi a ajuns la contracte cu giganţi americani din domeniu.

Deci se poate!
La doar 22 de ani, Oana Corina Dobrescu, studenta la drept, a reuşit în câţiva ani să administreze în judeţul Constranţa 80 de hecatre de teren pe care cultivă cereale. La scurt timp a ajuns sa aiba clienti pentru gigantul american Cargill, devenind deopotriva si cea mai tanara beneficiara de fonduri europene destinate fermierilor sub 40 de ani.
Totul a inceput in urma cu doi ani cand Oana s-a decis sa-si urmeze pasiunea si sa puna bazele unei afaceri in agricultura. Pasii au fost simpli si eficienti. In urma depunerii dosarului pentru accesarea de fonduri europene pentru tinerii fermieri, Oana obtine 100.000 de lei pentru achizitionarea unei semanatori performante si 7 ha de teren in judetul Constanta. Un an mai tarziu, investitia este deja finalizata iar astazi Oana se poate lauda cu faptul ca a ajuns sa administreze 80 de hectare, mare parte arendate dar si ca a inceput sa colaboreze cu gigantul mondial Cargill Romania.
Pana acum, tanara a investit in ferma pe care o administreaza circa 10.000 de euro, banii din profit. Daca lucrurile merg bine, Oana Dobrescu intentioneza sa faca in curand primele angajari.

(Guest post by Alina Hodovanu)

Anunțuri