Balena e pe camp… (goanga)

Dupa ani de facut stiri la Realitatea TV hai sa va arat cum vezi daca o intamplare e o stire. Uite sa luam exemplul urmator (pe care vocile din capul meu l-au interpretat sub forma unui fragment de sedinta de sumar… JJJ )

-S-a semnalat prezenta unei balene la 800 de metri de tarm.
-Sa fie sanatoasa!
-Da, dar era esuata
-Bai, s-au mai vazut d-astea, balenele esueaza mereu, e adevarat, mai la mal, dar poate era un banc de nisip la 800 de m de tarm… nu e chiar stire…
-Nu? Ia sa-ti mai dau un amanunt: era esuata la 800 de metri… in interiorul tarmului? Ia uite fotografia!

balena esuata goanga cristea

Ei da, asta e o stire. Cum e frate sa te plimbi la aproape un km in interiorul tarmului si, de-o data, sa te impiedici de “diktamai” balena trantita pe-o parte si cu ochii dati peste cap? Pai nu-ti vine sa-ti iai campii?
Acuma…  eu sunt mai sceptic asa…  de felul meu, sa nu fie vreo farsa… voi ce ziceti?

Deci, prieteni, o balena la 800 de m in interiorul uscatului, e pe bune sau e o… goanga?

Astept argumente, info, link-uri iar cel mai rapid si complet raspuns la aceasta Goanga va fi nominalizat in emisiunea O Lume Nebuna de saptamana viitoare.

_____________________________________

Reclame

 1. Pingback: O Lume Nebuna- I-a bagat degetzelul OLN 6-7
 2. nicollas

  Mamiferul de 10 metri lungime a fost găsit mort într-o mlaştină, pe malul râului Humber. Specialiştii cred că balena a ajuns în apele puţin adânci ale Mării Nordului,datorita schimbarii directiei curentilor marini…scrie Daily Mail.

  Apreciază

 3. Clau

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/foto-o-balena-de-peste-10-metri-a-fost-gasita-in-mijlocul-unui-camp-cum-a-ajuns-acolo-239336-main_pic1.html
  Specialiştii nu îşi pot explica cum a ajuns o balenă de peste 10 metri la aproape un kilometru de ocean, în mijlocul unui câmp, scrie dailymail.co.uk.

  Mamiferul care face parte din specia Sei, o specie rară de balene, a fost descoperit în mlaştinile sărate de lângă râul Humber, Marea Britanie.

  O explicaţie ar fi aceea că balena care înota în apa nu foarte adâncă, s-a întors pe spate şi a murit sufocată. Când mareea s-a retras, a lăsat-o în urmă.

  Specialiştii au dezvăluit că zona a fost monitorizată toată vara. Locul a fost plin de balene în sezonul cald din acest an. Aceştia cred că fenomenul are de-a face cu schimbarea curentilor marini care aduc valuri de apă rece a Oceanului Arctic în Marea Nordului dar şi balene, care în mod normal nu ar trece atât de aproape de coasta britanică.

  Kirsten Smith, managerul Yorkshire Wildlife Trust, a declarat că multe balene vin în zona mlăştinoasă pentru a căuta hrană.

  „Zona în care a fost găsită balena este acoperită de mlaştină sărată şi este în continuare conectată cu marea. Mlaştina sărata este o componentă a estuarului Humber care mai conţine mult noroi şi nisip. Balenele care vin după hrană rămân blocate.”, a spus Kristen.

  Se pare că în proporţie de 95 la sută mamiferul este femelă şi şi-a găsit sfârşitul în timp ce căuta hrană. Este una dintre multele balene care au pierit în estuarul Humber vara aceasta.

  Cercetătorii trag din nou un semnal de alarmă asupra încălzirii globale şi a efectelor acesteia, susţinând că din ce în ce mai multe balene naufragiază din cauza schimbărilor climatice.

  Apreciază

 4. stroe andrei

  Nu are cum sa fie adevarata goanga; pentru ca o balena nu incape nici macar intr-un camion „nefeliata”. Ar fi observat cineva daca era adusa balena.

  Apreciază

 5. Tilica

  Buey, da-o-n kilu mmamii ei de treaba, a iesit la plimbare pe uscat un kilometru si n-a mai putut sa-si tina respiratia…!!!

  Apreciază

 6. EVOLUTION

  Young whale dies beached 800 meters inland from the British east coast.
  E cat se poate de real.
  Experts examining the 10 meters long animal, which died about 800m from the shoreline, say they are 95% sure it is a female sei whale. The animal was trapped in shallow water near the East Yorkshire village of Skeffling, on the north bank of the River Humber.
  Am gasit stirea pe mercopress.com. 🙂

  Apreciază

 7. Pingback: O Lume Nebuna- Piftiutza de pisicutza