Mana in mana

Poate am imbatranit si am devenit un babalac sentimental, desi nu cred. Dupa ani de “stiri”, dupa ce am ales care “direct” sa intre primul cu intrebarea “bai da sange este? Plange cineva acolo?”, dupa ce de alti ani urmaresc pentru O Lume Nebuna toti nebunii, prostii, odiosii si lobotomizatii planetei, dupa toate astea, zic, dati-mi voie sa ma emotioneze o poveste.
Simpla si banala.

El si ea, Gordon si Norma Yeager. Se cunosc de mult si sunt, tot de atunci, nedespartiti. Iata in continuare, daca va intereseaza, fotografii stranse de ei de-a lungul unei intregi vieti

Frumosi si indragostiti au decis sa traiasca o viata intreaga impreuna. Au luat hotararea asta atunci cand s-au casatorit, in 26 mai 1939.

Acum mai bine de saptezeci si doi de ani

Intr-o lume in care jumatate dintre casnicii se desfac, ei au trait impreuna, au muncit, au facut copii, i-au crescut, au avut momente de fericire sau de disperare dar nimic nu i-a despartit. Stiti, pentru unii vorbele “pana moartea ne va desparti” chiar au sens.

Hmmm. Moartea, da, vine si ea invariabil, chiar daca uneori lasa impresia ca te-a uitat, chiar daca, ajuns la 90 de ani (ea) sau 94 (el), deja nu-ti mai pasa.

El conducea, se pare ca a franat in fata unui autoturism care venea cu viteza…
Au ajuns la spital, la terapie intensiva, asezati alaturi.  Atunci s-au luat de mana si din momentul ala nimeni n-a mai putut sa-i desclesteze. Daca tot era sa treaca dincolo, macar sa o faca asa cum au trait: mana in mana. Curand n-au mai fost constienti dar mainile le-au ramas ingemanate, asteptand finalul. Pe monitoare bataile inimilor lor se vedeau din ce in ce mai slabe, mai rare.

Primul care a incetat sa respire a fost el. S-a oprit si asta a fost tot. Monitorul lui insa continua sa arate batai ale inimii si nimeni nu intelegea ce se intampla. De unde si pana unde? O asistenta a lamurit repede lucrurile: bataile inimii ei se transmiteau prin mainile impreunate si catre celelalt senzor, de pe mana lui.

Asa cum facusera o viata intreaga se ajutau unul pe celalalt:  acum inima ei batea si pentru monitorul lui.

Si a mai batut pret de o ora, dupa care au trecut impreuna, mana in mana… dincolo.

_________________________________________________________

articolul de presa

_________________________________________________________

Reclame

Un comentariu