OLN- Purtati lenjerie adecvata

Băi tată, să te ferească Dumnezeu de femeia care, în pofida tuturor vigisitudinilor sorţii se hotărăşte ea să pună lucrurile la punct. Cu un fel de demnitate venită dintr-o amară hotărâre luată irevocabil, e în stare să ducă la bun sfârşit orice crede ea că merită. Cu o lumină lăuntrică în ochi şi cu mulţumirea datoriei împlinite, indiferentă la ironia sau comentariile privitorilor, ea îşi poartă, impasibilă, cununa de martir.
Pe scurt adică…

Îsi pune omu’ familia-n maşină şi pleacă la Mall. Ei mulţi, rabla bătrână, drumul lung… ajunsă în parcare maşina cedează. Omu’, care ştia ce opţiune are încă inainte ca nevasta să arcuiască interogativ sprâncenele, zice:
-Lasă dragă, du-te tu cu copii la cumpărături că mă bag eu sub ea şi-o dreg până vii tu.
-Păi siiigur, că d-aia ţi-am spălat lucrurile, să te murdăreşti iar…
-Pai, dragă, cum să…?
-Lasă-lasă, vorbim când mă-ntorc!

o lume nebuna mecanic in chilotiDupă ce a făcut cumpărăturile, femeia s-a întors în parcare. Era mai animată ca de obicei. Un mic grup de spectatori comenta din priviri şi-şi dădea coate.
„Să vezi cum se face tolomacu’ de râs!”, gândi ea şi îşi făcu loc mai în faţă.
Acolo dădu peste o pereche de picioare dezgolite, păroase şi masculine ieşind de sub caroserie. Induioşată, gândi:”Ia uite la el, cum are el grijă de pantaloni!”.
Îmbrăcate în nişte chiloţi cam largi, părţile pe care, de obicei, le numim private deveneau, la fiecare nouă mişcare a posesorului, din ce în ce mai… publice. Iar stăpânul lor, spre deliciul privitorilor care-şi dădeau coate, nu realiza. Ba chiar, în focul depanării, de cîte ori se rotea de pe o parte pe alta, provoca în rândurile privitorilor un fel de „Ole!” reţinut în fundul gâtului acompaniat de râsete infundate. Cu cât se opintea mai tare, cu atât se… mă iertaţi, bălăngăneau „Dumnealor” mai dezgolite.

Şi atunci, femeia s-a hotărât. După ce a întors copii cu faţa de la maşină, s-a lăsat pe vine şi, cu hotărâre, a băgat mâna ÎNĂUNTRU, a aşezat întreg ansamblul la locul lui şi apoi l-a acoperit cum trebuie. După care, cu buzele strânse într-o linie subţire, s-a ridicat si, cu mâinile încrucişate pe piept, a sfidat pe oricine să îndrăznească să comenteze.

Toţi au lăsat ochii în jos.
Singura excepţie a fost soţul său care in picioare, de partea cealalalta a masinii, îmbrăcat şi acum acoperind ochii copiilor, o privea stupefiat.

Mecanicului care lucra sub masina i-au pus trei copci în frunte.

______________
North West Florida Daly News
, 15 mai 2006

Reclame