Golaniada de pe Wall Street – LIVE

occupywallstreetPariez ca in general vi se rupe ca niste… “unii” au ocupat o piata in America si ca politia a intrat peste ei cu brutalitate. Nu invinuiesc pe nimeni. Atrag doar atentia ca istoria are prostul obicei sa se repete.

Fix in 1990, in Piata Universitatii din Bucuresti, niste… “unii” (li s-a zis mai pe urma “golani”) au ocupat piata in semn de protest la ceva (nu mai explic acum ce voiau, cine e interesat, stie). Au campat acolo, au cantat, au scandat, au rezistat presiunilor fortelor de ordine. Iar americanii de peste ocean se uitau din canapea la televizor la partea a doua din seria “Romanian Live Revolution”, un fel de “RLR se intoarce”.

De mai bine de o saptamana intr-o piata din Wall Street cateva mii de tineri nemultumiti au campat, au cantat, au scandat si au incercat sa reziste presiunii fortelor de ordine. (Iarasi nu explic ce vor, cine e interesat o stie deja).

Aseara, si la ei ca si la noi, dupa un numar de zile s-a dat comanda “eliberati piata!” iar politia a dat iama, asa cum stie ea mai bine sa faca. Brutalitate, arestari (vedeti mai jos un exemplu) si, rasul lumii, exact aceeasi explicatie: “Protestatarii blocau libera circulatie”

 

Ce noutate vreau sa va transmit, insa, este ca, la fel ca acum douazeci de ani dar invers, acum romanii pot viziona in direct imagini din Piata Unirii (Union Square) din Manhattan.
Vizionati transmisia video LIVE a evenimentelor, 24/7, fie in playerul de mai jos, fie pe  NETv.ro

(nu ignorati insa diferentele de fus orar)

Anunțuri