Creative monkeyz – 3 lar

Cand te numesti Creative Monkeyz, ai aparut de nicaieri  cu “RObotzi” si ai adus un nou standard in ceea ce priveste succesul video online in Romania, ei bine, atunci e greu.
E greu caci lumea asteapta mult de la tine.

Desi internetul (nu numai romanesc) este dominat ca video de “talking heads” de mai buna sau (cel mai des) de proasta calitate, daca te numesti Creative Monkeyz nu esti analizat prin comparatie cu ceilalti ci prin comparatie cu tine si cu ce se asteapta de la tine.

3 lar creative monkeiz

In aceste conditii am urmarit primul episod al noii productii CM (Creative Monkeyz) numita “3lar” nu cu gandul la “cei 10.000 de pispirici vorbitori” de pretutindeni ci cu pretentii mari de la o echipa care gandeste proaspat si, mai ales, “outside the box”.

3 lar” este o emisiune pentru cinefili, deci cu o nisa clara si de dimensiune mare, ceea ce arata ca baietii stiu catre ce sa se orienteze pentru audienta. Suplimentar, felul in care este facuta, cu poante si imagini frumoase, o face placuta si pentru cei din afara nisei. Asa cum ma asteptam grafica, ideea de generic si, in general,  tot ce tine de vizual sunt la un nivel foarte inalt. O singura observatie am, la key-erea personajului pe fundal unde apare un usor halou, dar asta o zic doar asa, de pricinos.

Textul e alert si pontos. Amatorii de RObotzi vor stramba insa din nas ca nu este la fel de dens in replici memorabile numai ca –unu- o emisiune de 8 minute se scrie altfel decat una de 60 de secunde si –b mic-  e o emisiune in care trebuie sa mai arati si fragmente lungi de trailere din filme, ce d-aia faci emisiunea. Chestie de gust, deci!

O problema am eu cu partea audio. Una ca as fi preferat captarea sunetului si mai profi, ca sa existe “prezenta” si sa nu existe reflexii. (O rezolva asta o lavaliera? Repet, cer asta de la CM, nu de la orice incepator in ale video-ului). Si pe urma este felul cum vorbeste prezentatorul. Nu mi-e clar daca ma deranjeaza viteza cu care o face in general sau daca e vorba doar depre cate o litera de final de cuvant care mai scapa nerostita. Daca e a doua varianta, se poate corecta usor de la episodul doi. Daca e (sau nu) prima varianta, cred ca vor decide fanii care vad ca deja au inceput sa dezbata problema.

Una peste alta o chestie, dupa cum era de asteptat, bine facuta, care nu va avea succesul RObotzilor dar care va putea fi monetizata mai usor decat acestia prin siturile cinefile. Iar daca dupa standardul meu pentru Creative Monkeyz mai sunt si imperfectiuni, sunt sigur ca se vor corecta la episoadele urmatoare.

___________________________________________________

NOTA: Nu pun filmul aici, CM au o politica in acest sens care merita sa fie respectata dar daca dati click pe imaginea de mai sus veti ajunge unde trebuie ca sa puteti viziona episodul.

 

Anunțuri

  1. Dli

    E o noua epoca de comedie cu cei de la creativemonkeys. Si sincer de la Vacanta Mare nu am mai ras pe bune. Dar acesti baieti isi fac treaba intr-un mod natural.

    Apreciază