B.U.G peste Lady Gaga. La vizualizari pe YouTube, desigur

B.U.G. Mafia 19 YoutubeNu urmaresc in mod special fenomenul Hip-hop din Romania dar ceea ce se intampla pe “online video” in Romania nu mi-e strain. Tocmai de aceea ma bucur.

PLM, suntem o tara din Balcani, mai acana’ de centrele cool ale Europei, vorbim o limba fara circulatie mondiala iar americanii ne cer 1000 de “credentials” cand facem o plata online. Tocmai d-aia zic mereu ca romanii, in general, nu au sanse sa iasa in fata in imbulzeala anglofona de pe YouTube.
Si atunci cand, in conditiile astea, totusi, romanii ies in fata, nu pot decat sa ma bucur.

La o saptamana si ceva de la lansarea pe internet a albumului “Înapoi În Viitor”, canalul video de pe YouTube al celor de la B.U.G. Mafia a ajuns pe locul 19 in lume la categoria Muzicieni in topul lunii septembrie. Adica, manca-v-as, o trupa romaneasca, cu texte in limba romana intr-un stil de muzica cu mare accent pe text (deci cu putina atractie pentru anglofoni !!!) iese înaintea canalelor VEVO ale unor Blink 182, Katy Perry sau Lady Gaga. Cu vizualizari, atentie, 90% din Romania!

Concluzie?

Se poate, in anumite conditii: sa fii bun, sa folosesti internetul si sa stii sa tii aproape fanii. Adica, mai pe limbaj de online publisher, reteta simpla pe care multi o ignora:

content de calitate si o comunitate activa in jurul lui.

Ce simplu pare…!

_________________________________________

Intrebare: Ce parere aveti totusi despre albumele lansate (si oferite spre download) gratuit pe net?

.

foto: http://www.bugmafiaoficial.ro

Reclame

 1. NetuLiber

  Pai daca suntem pe locul 2 in lume la viteza de internet, de ce sa nu facem audiente pe youtube? daca ar fi fost vorba de dat banii pe album, nici 1 procent nu scoteau banutii.

  Apreciază

 2. Adrian

  Ca tocmai d-aia zic: in conditiile-astea, mutarea de a lansa gratuit pe net muzica de pe un album nou e o mutare buna sau proasta?

  Apreciază

 3. Trackback: polimedia.us/fain/