Goanga cu Big Brother

In ziua de azi cand camerele video sunt omniprezente nu poti spune ca mai ai parte de intimitate, nu mai poti spera sa te poti ascunde in multime si sa nu fii gasit.
Pur si simplu nu mai exista asa ceva!

OK, asta, intuitiv, stiam. Dar la ce nivel au ajuns sistemele de supraveghere? Cat de mare este puterea lor de a te decela din multime?

Sa luam cazul urmator: Vancouver, 15 iunie 2011.  Hocheistii locali de la Vancouver Canucks pierd meciul decisiv si, implicit, Cupa Stanley, in fata celor de la Boston Bruins.  Fanii care urmareau finala in centrul orasului pe niste ecrane uriase se dezlantuie. Un fel de Dinamo care ajunge in finala Champions League si pierde iar Piata Universitatii ia (din nou) foc cu valvatai. Ce a urmat vedeti in foto:

Boston riot

 

Booooon! Si acum intervine Big Brother. Ia priviti imaginea urmatoare :
Goanga cu Big Brother, larg
Este luata in „Fan-zone”, in Vancouver, inainte de inceperea “rascoalei”, printr-un procedeu special (deocamdata inactiv la acest exemplar al fotografiei)

Revenind, avem imaginea dinainte de “balamuc”.
Si vin si va intreb:

Pot incrimina cu fotografia de mai sus un posibil scandalagiu, care sustine ca nici n-a fost in zona? Eu stiu ca a stat multa vreme langa cladirea postei (asta mare si alba din centru) chiar sub scrisul de pe fatada, sub mica (vazuta de aici) pancarta portocalie. Era imbracat cu un T-short galben si deja incepuse sa-si acopere fata cu un alt tricou.

De unde stiu toate astea?
Din fotografia initiala, in care am cautat si l-am gasit asa:
Goanga cu Big Brother - amanunt
Repet, il pot decela in multime din fotografia pe care v-am aratat-o la inceput.

 

Problema e, asa sa fie, sau e iar vreo “Goanga de-a lui Cristea”?

 

____

Hai, astept pareri:  e sau nu posibil…  iar va duc cu vorba…  uau ce tare… Cristea iar bati campii… auzisem de ceva asemanator dar nici chiar asa… vax-albina-crema-puha… etc

____

LE: Revolta din Londra se intensifica. Londra este orasul cu cea mai densa retea de supraveghere video stradala. Ministrul britanic de interne a declarat ca, indiscutabil,  vinovatii vor fi adusi in fata justitiei.

Cu ajutorul acestui sistem?

__________________________________________

Anunțuri

  1. Pingback: -Lumea lui Cristea- Raspunsul la Goanga cu Big Brother