Avalansa virala

Lege: Ca sa ajunga viral nu e suficient ca un film sa fie bun.

Da, unul dintre factorii importanti ai ecuatiei este calitatea dar… n-ajunge. De mult simtisem asta dar niciodata pana astazi nu am gasit un exemplu decisiv. Iata-l:

Sunteti fani de The Simpsons?
Genericul show-ului este unul dintre cele mai cunoscute si recognoscibile generice de emisiune din lume. Ei bine, cineva a avut ideea creatza si mijloacele de filma in lumea adevarata si a reface “in real” celebrul generic.

Come Home To The Simpsons’ a fost postat pe Vimeo de catre userul Devilfish.
Filmuletul a fost creat pentru Sky One, un canal de divertisment din UK care gazduieste o multime de show-uri de succes, inclusiv ‘The Simpsons’. Dupa cum apare scris in descrierea filmuletului, canalul de divertisment “a comandat un film care sa reafirme statutul lui Sky One ca adevarata casa a serialului The Simpsons.” . Iata si filmul:

Amatorii de Simpsons cred ca au apreciat acuratetea executiei!

Cat de cool au reusit sa dea viata animatiei!
Desi as fi referat o Marge cu parul mai lung, Bart si Homer mi se par “de acolo”. Un film care merita atentie. Numai ca:

…filmul a fost facut in anul… 2006! Acum mai bine de patru ani!!! De atunci, nimeni nu l-a prea bagat in seama. E postat pe Vimeo de un an. Conform statisticilor Vimeo, in perioada 13-17 februarie fusese vazut de 5 persoane. Cinci vizualizari in cinci zile, cam asta fiind media vizualizarilor in ultimul an.

Un film bun care n-a avut noroc si risca sa moara ingropat!

Dar…!

Dar e de ajuns ca un “sapator” sa il gaseasca, sa il dea mai departe in reteaua lui sociala care, intamplator, nu e chiar mica si… avalansa virala se porneste. Iata ce se intampla pe Reddit odata ce filmuletul ajunge la capitolul What’s Hot:

Iar efectele asupra filmuletului de mai sus?
Priviti tabelul cu evolutia vizualizarilor, este naucitor (cifrele reprezinta numarul de vizualizari din acea zi)

Pentru concluzii va las pe voi.
Eu am dat legea: Ca sa ajunga viral nu e suficient ca un film sa fie bun.

Acum dati voi corolarele!

_________________________
Nota: S-au folosit informatii de pe siturile Vimeo, Reddit, Viral Radar
_________________________

Reclame

 1. Vlad

  Eu am vazut toate episoadele din the simpsons, pana in sezonul 21, si asta a fost un intro la unul din episoade, nu stiu cine l-a realizat si de ce.

  Apreciază

 2. Adrian

  Pai… cum nu stii???
  Abia am scris eu mai sus „cine l-a realizat si de ce”.
  Sau nu citesti in general si explicatiile?

  Apreciază