Goanga cu Imposibila Cascada

Asa ceva nu exista!
Desi vezi cu proprii ochi, filmul urmator nu face decat sa-ti puna mintea pe moatze!

Este o facatura? Bineinteles! Cum altfel ar putea fi un film care iti arata cum apa urca la deal si cade apoi in recipientul din care a plecat?

Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro

Ati terminat de crucit?

Intrebarea  de baza: Cum a fost facuta? Sa va vad imaginatia

Daca nimeni nu da o explicatie personala viabila premiul va fi dat celui care va da cat mai multe informatii (se puncteaza doar primul care da informatia respectiva) referitoare la:

 • -filmul este realizarea fizica a… ce? (1p)
 • -cine a imaginat primul o astfel de iluzie? (1p)
 • -cine a realizat filmul? (2p)
 • -cum s-a descoperit pe net ca a fost realizat filmul?(5p)
 • -cum arata autorul ca a fost realizat filmul ?(10p)

NOTA: Puteti trimite raspunsurile pana duminica noaptea la ora 23:59

Si nu uitati sa dati LIKE

______________________________________________________

Reclame

 1. lyber13

  1.In clip ne este demonstrata „cascada imposibila a lui Escher”

  2.Primul care a realizat asa ceva a fost M.C Escher.(Maurits Cornelis Escher). A fost un artist plastic,gravor si grafician olandez.Cele mai cunoscute lucrări ale sale au ca punct de plecare obiecte imposibile și iluzii optice.Pentru mai multe informatii:http://ro.wikipedia.org/wiki/Maurits_Cornelis_Escher

  3.Proiectul a fost realizat: http://www.intermediales-design.de/,cativa artisti au vrut sa demonstreze iluzia!!

  4. De explicat e un pic mai greu dar pot sa spun ca clipul a fost realizat in 2 parti,inca un lucru ar fi cele 2 galeti de apa..pentru 2 locuri unde este nevoie de apa sa fie turnata,deci sunt 2 locuri unde sa turnat apa doar ca,cum am mai spus clipul a fost editat! Informatiile le-am preluat de aici”http://www.boingboing.net/2011/02/18/is-this-how-the-esch.html” doar ca aici este demostratia completa!!

  Apreciază

 2. Stefan (sk8raven)

  Teoria 1: Canalul pe care toarna lichidul nu urca. Este plat pe podea si merge inspre usa. Picioarele, in schimb sunt verticale si construite si amplasate in asa fel incat sa para ca fac parte din ansamblu. Piciorul paralel si cel mai apropiat de jetul de apa are un furtun incorporat si o pompa ascunsa la baza sa. Ca sa dea si mai multa bataie de cap, obesrv prezenta mai multor surse de lumina, care au rolul de a crea confuzie.
  In plus, sectiunea superioara a turnului inalt este formata din doua parti, daca observati discontinuitatea.

  Apreciază

 3. udeanu cristian

  uluzia e facuta de Maurits Cornelis Escher (1898-1972)unul dintre cei mai mari artisti grafici ai lumii.Exista si multe carti despre munca lui.din cate stiam Cascada lui Escher era doar o schita…neputand fi realizata dar se pare ca McWolles ar fi reusit.
  Acea cascada este din 2 sau 3 parti cred… (a lu escher era din 2)iar „stalpii” de sustinere i-a inlocuit cu „conducte” care transporta apa la urmatorul corp… la 0:42 se vede bine cum apa se strange in coltul din dreapta iar apoi la urmatorul „etaj” „curge” un siroi si nu se vede apa in coltu din stanga al „etajului” 2 si nici in cel din dreapta iar apa de pe podea ne dovedeste ca nu este dintr-o bucata cascada deoarece curge…dovedind din nou ca este din mai multe bucati realizata.
  si cred ca vrea sa dea impresia unui perpetuum mobil

  Apreciază

 4. Stefan (sk8raven)

  Teoria 2: Woodwork and mirrors. Ca si la teorema 1, sustin ideea unei perspective fortate. De data asta adaugam si o oglinda care mascgeaza curgerea apei pe podea sa intr-un rezervor la al treilea colt. de acolo, sectiunea ramasa din canal nu este continua, ci este un canal total diferit, suspendat care, la fel ca inainte, contine o pompa si care intr-adevar, varsa apa pe rotita.

  De asemenea, nu putem exclude imaginile generate artificial.

  Oricum, cel care a facut asta nu poate fi numit decat artist. Folosirea multiplelor surse de lumina, cat si folosirea unui lichid cat de cat greu de observat fac totul mai real. Dar la urma urmai, totul tine de unghi. Daca perspectiva s-ar schimba cu cateva grade, totul ar fi ruinat.

  Apreciază

 5. Alin Paun

  E o iluzie.Se numeste ”waterfall” si a fost facuta de M.C. Escher.Exemplul original a fost o imagine cu un apeduct dintr-un sat.Apeductul da senzatia ca acesta urca,dar privitorul se uita in diagonala(ca si in cazul de fata).Acest lucru da senzatia ca cele doua viraje sunt în conformitate cu fiecare.Acelasi lucru da senzatia ca turnul,sfarsitul apeductului si roata sunt in linie.Al doilea viraj este sustinut de pilonii primului,in timp ce celelalte schimbari de directie sunt sustinute de pilonii care incep de la roata.Escher subliniaza ca fluxul de apa trebuie sa fie continuu si trebuie adugata apa in mod constant pentru ca o parte se evapora.Cele 2 turnuri continua si se termina cu 2 poliedre compuse.Cel din stânga este un compus din trei cuburi.Cel din dreapta este un compus de trei octoedre non-regulate.Filmul a fost facut de Fachhochschule Trier – Intermediales Design.

  Apreciază

 6. Paun Alin

  De asemenea o explicatie aplicata pe videoclip este aceasta:
  http://www.timelady.com/blog/2011/02/how-does-the-m-c-escher-waterfall-machine-work/
  0:32- umbra atinge punctul A
  0:42- observati ca lichidul nu atinge niciodata piesa B
  0:45- se observa o scadere in viteza de curgere a lichidului la punctul C
  Unghiul din care este filmt videoclipul te face sa crezi ca sistemul este format dintr-o singura piesa, nu un ansamblu.
  Si inca ceva: observati stalpul ce sustine cea de a 2 curba apare continuat in spatele celei de a 3 curbe(el presupunandu-se a fi drept) lucru imposibil de realizat, fara a muta privirea intr-un anumit unghi si a da impresia de un sistem unit.

  Apreciază

 7. Stefan (sk8raven)

  uite, in poza aia vezi despre ce vorbeam cand am zis faza cu sectiunea suspendata. doar ca eu am adaugat si oglinda:D

  Apreciază

 8. Adrian

  Uau, s-au incins baietii, s-au castigat deja si primele puncte…!
  Hai sa vedem cine castiga, cine aduce mai multe informatii, cine are cea mai plauzibila varianta…

  Apreciază

 9. lyber13

  Buna Adrian,o intrebare scurta am si eu,de ce la punctul 4. Scrie Moderat de Adrian? Eu stiu bine ca am scris altceva. O zi buna!

  Apreciază