Goanga cu vampirul-fara-umbra

Se zice ca vampirii nu se vad in oglinda. Dar umbra au?

La asta m-am gandit cand am primit urmatoarea imagine.
Cum se face ca tot ansamblul metalic proiecteaza umbra pe perete dar mana omului nu?
Sau nu e om, e… vampir-fara-umbra?

Ce va cer (si voi recompensa raspunsul corect cu un premiu) este sa imi spuneti daca fotografia este trucata si, daca nu e trucata, cum a fost realizata?

E Goanga?

Nu uitati sa dati LIKE!

goanga cu umbra

Anunțuri

 1. Lyber13

  http://joanacorona.wordpress.com/category/grafo/

  http://www.moillusions.com/2011/02/ghost-hand-optical-illusion.html

  Poza este falsa,presupusa umbra poate fi pictata pe perete,lucrata in Phothoshop,dar poate se se afle ceva si dupa acel perete alb,daca te uiti bine exista acele doua gauri in perete de la capetele barei.

  Inca un lucru ar fi literele umbrei,asa ceva ar fi imposibil deoarece aceas structura nu are literel in partea de jos,ma refer la butoanele alea!

  Eu cred ca am cam spus tot!!

  Apreciază

 2. Jean

  fugi bai nu vezi ce e perfecta, nu se vad urme de feicuire zabrelele se detasaza perfect peste mana. unadoua gata ca e fake. da daca nu e fake cum e aia e interesant de stiut ca de feicuit stie toata lumea mai bine sau mai prost!!!

  Apreciază

 3. Dani

  hehe, sursa de iluminare este cu totul alta. umbra ce se vede acolo fara mana este desenata. uitati ca si literele sunt …”vampirice”. adica in umbra se poate citi GRAFO iar obiectele care lasa respectiva umbra sunt complet opace. Sunt litere de la masina de scris de-aia veche. sursa de iluminare este cu totul alta si se vede umbra mainii si a corpului in partea stanga. fiti atenti deasupra atenbratului.

  ia si un link sa va convinga: http://joanacorona.wordpress.com/2010/06/26/grafo/

  Apreciază

 4. Dorin

  @jean: tu ai inteles ce-ai scris?! Pai atunci zabrelele alea cum se vad pe perete, mana e la 1 cm de ele.
  Mai mult decat atat, pe mana pare ca nu bate lumina, cum nici pe zabrelele originale pare ca nu bate, in acest caz cum ar aparea ele pe perete?!

  Apreciază

 5. Dorin

  @costica: am descarcat si am marit la 1600% Literele (eu nu le-am sesizat, dar sa zicem c-ar fi), ca sa apara pe umbra, ar fi trebuit sa fie in lumina, adica sa pice lumina pe ele. Nu e asa. Daca nu e lumina, de unde umbra?!

  Apreciază

 6. Geo

  uitati-va ca mana e asezata in asa fel incat sa nu intersecteze de prea multe ori grila metalica. Doar palma peste barele verticale. In rest bratul e la limita unghiului drept facut de bara iar degetul mare e iarasi la limita, ca sa nu se complice cu trucajul.
  dupa cum am zis e fake!!!

  Apreciază

 7. Dorin

  @Costica: si mai observa o chestie: bumbii sunt sudati de barele la capatul carora se afla. Daca la mijlocul lor e punct de sudura, cum ar mai putea sa existe literele decupate in centrul bumbilor?!

  Apreciază

 8. rossy

  Ar exista decat 2 metode de a face o asemenea chestie fara a fi nevoie de editare in photoshop.
  1.)Peretele pe care se reflecta umbra, sa nu fie un perete solit, ci o panza sau ceva de genul, iar pe partea celalalta sa fie acelasi lucru ca si pe partea pe care o vedem noi, numai ca fara mana,astfel ar aparea proiectia pe panza, iar lumina venind din fata, ar face umbra mainii nevizibila din acel unghi.
  2.)pe perete sa fie pusa o poza la umbra, nu ma exprim prea bine dar imi scapa acum cum se numeste, oricum cred mai degraba ca e prima varianta 😀

  Apreciază

 9. Adrian

  Vad ca lumea a aflat de un link pe care il citeaza dar, totusi… cum e facuta? Premiul va merge la cel care va explica primul, cel mai complet, fara variante multiple CUM DE NU APARE UMBRA MAINII IN FOTOGRAFIE.

  Apreciază

 10. Bengi

  Din spatele camerei e o lumina slaba care face sa vedem umbra in stanga. Acum „peretele” e trucat, e facut dintr-un material care permite o parte din lumina sa treaca. Umbra e desenata , iar in spatele peretelui e o lumina puternica, alta explicatie nu am…

  Apreciază

 11. rossy

  Ok, mai am o teorie…lumina vine de undeva de sus…cred ca daca mana ar fi pusa la o distanta anume, umbra ei ar veni mai jos de imagine si ar da aceasta iluzie

  Apreciază

 12. Misu

  Parerea mea este ca nu e fake.

  Acel obiect de metal continua si pe partea cealalta. Iar acela nu este un perete ci…o bucata de..panza, sau orice alt material prin care poate patrunde lumina.

  Deci..Sursa de lumina este pe partea cealalta la fel si aceste bari si bratele masinii de scris. Nu zic ca acestea care apar in poza nu sunt adevarate dar sunt puse ca „decor” deoarece lumina nu bate de pe aceasta parte. Si deci nici imaginea mainii nu poate fi proiectata daca lumina este pe cealalta parte.

  Si daca va uitati cu atentie acele mici brate care se lipesc de taste sunt…perfect puse pe locul unde ar trebui sa fie literele. Deci chiar daca ar fi acele litere acolo nu ar avea cum sa se proiecte pe perete din cauza acelor brate de care sunt atasate. Deci adevaratele brate cu inscriptie sunt tot de partea cealalta a peretelui:)

  Deci in concluzie umbra pe care o vedem noi vine de pe partea cealalta si mana nu se proiecteaza deoarece nu intra in contact cu sursa de lumina. 😀

  Apreciază

 13. Pingback: -Lumea lui Cristea- Raspuns la Goanga cu vampirul fara umbra