Streaming pe YouTube

E ceva vreme de cand Cristea tot da din gura ca streamingul este viitorul si le tot zice cam de cand a facut acum mai bine de doi ani prima transmisie majora, RoBlogFestul 2008. E drept ca de atunci platforma Mogulus s-a transformat in Livestream, o rebranduire costisitoare dar necesara intr-o piata care atrage din ce in ce mai multi competitori.
Problema era ca acestia erau doar competitori de nisa, entitati cu bani, desigur, dar cu renume strict in nisa.
Azi lucrurile se schimba:

In cursa streamingului intra si YouTube, ridicand astfel stacheta atat la fonduri alocate pentru cercetare si implementare cat si la notorietatea competitorilor.

Youtube, care nu e la prima abatere (vezi transmisiile concertului U2 si, mai nou, ale meciurilor din Prima Liga indiana de cricket) iese in fata testand o noua platforma de streaming.

Timp de doua zile, pe aceasta platforma, patru parteneri “content-owner” ( Howcast, Next New Networks, Rocketboom si Young Hollywood ) isi vor emite live programele originale intr-o transmisie de test.
Azi si maine, dupa programul pe care il puteti accesa mai jos, partenerii vor strimui direct in canalele lor de pe YouTube.

Orele sunt dupa fusul orar PST dar, adaugand 11 ore, se obtine ora Bucurestiului.

Asta inseamna ca marti incepand de la ora 17.30 puteti viziona pa canalul Howcast emisiunea de “Cooking”, de exemplu.

Ce va fi si cu ce rasunet, ramane de vazut. Deocamdata… enjoy!

Reclame