Raspuns la Goanga degerata

Cu mana in azot lichid!
Da frate, asa se vedea in filmul pe care vi l-am prezentat AICI. Un tip isi baga toata mana in recipientul cu azot lichid si, contrar a tot ceea ce ne invatase la scoala, nu se transforma in om de zapada casant.

Cat ar parea de paradoxal nu este fake, totul este real, e vorba de azot lichid si de o mana reala, asa cum au reusit sa argumenteze si castigatorii concursului de saptamana asta: Ksian (care a zis-o bine primul) si, al doilea, Rciiprian.

Felicitari, iar Ksian va aparea pe genericul primului episod din O Lume Nebuna – sezonul 4 care va incepe de joia viitoare.

Multa vreme m-am intrebat daca e fake sau nu dar, dupa ce m-am documentat, am aflat ca exista…

efectul Leidenfrost, dupa numele celui care l-a studiat prima oara in 1756.

Pe scurt, daca ati turnat vreodata picaturi de apa pe o plita incinsa ati vazut ca ele nu se vaporizeaza instant ci rezista si par a pluti nevatamate. Cam asa:

hand in liquid nitrogen

In doua vorbe, la primul contact o parte din picatura se transforma in vapori care izoleaza termic restul de plita fierbinte. Cum azotul fierbe la, atentie, -195.79 °C (aproape MINUS doua sute de grade celsius!!!) pentru el o mana umana este ca o plita fierbinte care vaporizeaza lichidul, vapori care izoleaza termic.

De la teorie la practica insa este un drum lung. Repetand indemnul DE A NU INCERCA ASA CEVA ACASA, il las sa va explice ce si cum pe exact cel care a bagat mana in azot lichid si care a realizat poza de la care a pornit toata nebunia.

Un comentariu

  1. rossy

    felicitarile mele lui Ksian, cat despre nitrogen…cred ca toata lumea si-ar dori sa aibe asa ceva acasa…inca nu uit acel episod din time warp cand au inghetzat cateva obiecte si le-au spart. 🙂

    Apreciază