Goanga degerata

Salut, e marti deci e o goanga!

Cred ca stiti cu totii ceea ce este in stare sa faca azotul lichid: ingheata tot ce atinge.
Lucrurile scufundate in azot lichid ingheata atat de tare incat devin casante la fel ca sticla, devin extrem de rigide si se sparg foarte usor. Nici acum nu uit experimentul din scoala generala in care profesoara a scufundat un trandafir in azot lichid dupa care l-a spart in bucati lovindu-l de catedra.
Pentru cine mai are nevoie de aducere-aminte, uite un experiment cu azot lichid care “iti frange inima” la propriu.

Boooon, si acum ziceti-mi si mie ce sa mai cred eu cand vine un “cutarescu” si imi spune ca asta de dedesupt este fotografia unuia care si-a bagat mana in azot lichid si, vorba aia, a mai apucat dupa aia sa se descheie la slit cu ea.

Pai si atunci… cum ramane frate??? Degera sau nu?
Am cautat si (normal !!! ) am gasit si filmuletul experimentului in care (cica…) s-a intamplat traznaia si omul si-a bagat toata palma in azot lichid.
Iata in final filmul AICI

Problema e… adevarat sau Fake?

Primul care zice corect (cu argumente) va fi nominalizat in primul episod din O Lume Nebuna – Sezonul 4

___________________________________________________________________________________

.

Un comentariu

  1. Dunkboy

    Acest lucru este posibil…dar depinde de cat timp tii mana in azotul lichid.Dar dak ai tina mana prea mult in azot lichid ar duce la probleme cardiovasculare chiar si la deces.

    Apreciază

  2. Mirel

    Eu nu pot vedea filmul ca nu merge, nu am idee de ce.!

    Dar daca a bagat mana si a scoso extrem de repede nu are ce sa se intample,mana ii este foarte rece si trebe sa faca putina miscare cu ea.Daca se baga o mana de cadavru da ingheta deoarece un cadavru nu mai are caldura , miscarea sangelui etc!!

    Sper sa castig!

    Succes!

    Apreciază

  3. VirusMan

    Din moment ce in filmuletul acesta a spus ca va trebui ca inima sa stea in acel lichid vreo 10 minute ca sa inghete inima si apoi sa fie sparta, deci aici se impune o concluzie: daca ar fi lasat inima in acel lichid doar un singur minut in loc de 10 minute atunci nu se spargea.

    Deci daca am baga mana in acel acid timp de un minut, atunci ce sa mai vorbim de o secunda ?……:)..cred ca am explicat destul de binisor 😀

    Apreciază

  4. Loretta

    Argumentatiile mi se par cel putin instabile, mai ales ca personal am parerea ca domnul Virusman nu si-ar baga mana in azot lichid nici macar cu varful unghiei.
    Voi cauta explicatia stiintifica si voi reveni.

    Apreciază

  5. Adrian

    1)@Mirel: vezi ca sub film ai un link de siguranta, o sa il vezi acolo.

    2)Am deja doua comentarii „ascunse” cu raspunsuri pe care nu vi le arat sa nu va influenteze. Cand voi da raspunsul le voi fae si pe acelea vizibile.

    3)@VirusMan: a stat 10 minute pentru a ingheta atat de tare incat sa se faca „sticla”. Azotul lichid ramane o substanta periculoasa pentru organismele vii chiar si pana la pragul acela de inghetare.
    Hai ca esti pe aproape dar…

    4)@Benji: cu mana in apa clocotita o secunda n-am incercat dar cred ca e periculos. Tu ce zici?

    Apreciază

  6. SLimy

    Eu cred ca e fake.
    Wikipedia zice:Azotul lichid este produs industrial în cantități mari prin distilarea din aerul lichefiat, care este reprezentat de obicei prin cvasi-formula LN2. Este un lichid de … criogenică (foarte rece) care produce degerături INSTANTE la contactul direct cu țesuturile vii. http://ro.wikipedia.org/wiki/Azot

    Apreciază

  7. Roberto

    eu cred…
    probabil ca si-a dat cu un ulei special inainte..
    si..ca totul a drurat nu mai mult de o secunda…
    a bagat mana si a scos-o foarte repede, de aceea se vede cum sare azotul din recipient 😛

    Apreciază