E doar o pisica…!

Salut OLN fani, m-am intors la treaba si…
1- deja lucram la genericul cel nou iar pe saptamana viitoare ii dam drumul.
doi- ia sa vedeti ce inseamna puterea unui video pus pe un site de videosharing:
______________________________________________________________

Foarte multi stiti ca saptamana trecuta Daryl Man din Marea Britanie era disperat ca nu isi mai gasea pisica. Timpul trecea si nu mai aparea. Posesorii de pisici cunosc sentimentul deznadejdii de a nu-ti mai gasi animalul preferat. Au trecut pe rand 5-8-10 ore agonizante, pana cand, in final, dupa ce isi pierduse orice speranta, i s-a parut ca aude un mieunat in tomberonul de gunoi. Iarasi zic, am trecut prin asta, dupa o vreme de cautari ti se pare ca te ticnesti si ca auzi mieunaturi si din teava caloriferuliui.

Darryl a ridicat capacul tomberonului si… a gasit-o pe Lola.
Trecusera 15 ore de cand o… persoana o aruncase acolo.

Si aici intervine. “za pauar af video”.
Darryl isi instalase un sistem de supraveghere video care, odata verificat, a aratat asta:

Uau! (dar banuiesc ca filmul asta il stiti si voi)

Hotarat sa dea de urma celei care facuse asta, Darryl a pus filmul online. Lumea a vazut, a dat mai departe si a reactionat:

 • Milionul de vizionari pe Youtube s-a facut instant, linkul fiind recomandat, share-uit, trimis mai departe prin mail sau LIKE, prin tot ceea ce inseamna propagare virala.
 • Pe Facebook a aparut imediat o pagina dedicata (Find the woman who dumped the cat in the bin and punished her) care a doua zi deja avea o comunitate de aproape 5000 (and counting) de membri indignati care incearcau sa afle cine este… „agresoarea”.
 • Incidentul ajunge si in atentia massmedia care a promovat si mai mult cautarea.

Bineinteles ca au gasit-o: se numeste Mary Bale, un functionar bancar din Coventry. I-au dat numele, i-au dat poza pe internet, i-au dat harta cu casa in care locuieste. Nu zic ca e bine, nu zic ca e rau, zic doar ca asta e za pauar af video!

The Sun i-a luat femeii un interviu iar ea a avut „intelepciunea” sa declare:  „nu inteleg de ce atat agitatie, in definitiv e vorba doar despre o pisica!”
Clientii bancii la care lucra au cerut sa fie data afara.
Au aparut amenintarile cu moartea, a aparut si o pagina Facebook cu titlul „Moarte lui Mary Bale„, pagina repede stearsa.
A aparut instantaneu jocul „Whack-Cat-Woman,” in Flash, oricine putand pocni, plesni sau sutui pe femeia care are probleme cu pisicile si cu pubelele.
Femeii i s-au pus niste intrebari de catre politie dar nu a fost arestata.
Dimpotriva, in fata casei i s-au postat politisti in uniforma pentru a se descuraja actiunile violente.
A intrat pe fir si RSCPA (Protectia animalelor) care analizeaza filmul si va decide daca o va chema pa Mary in instanta. Urmeaza sa se ia decizii.

Ce voiam eu sa va arat insa este cum sociatatea noastra a fost schimbata de catre video.
Cum un film poate crea atatea reactii, cum poate ridica sau distruge o reputatie, cum poate crea noi clisee sociale, noi meme (de acum incolo Mary Bale va fi egal cu” Cat Woman” sau „Purrminator” sau…).
O energie care, la fel ca cea atomica, poate fi ori benefica, ori distructiva, in functie de in ce maini se afla.

In final, revenind, hai sa va dau dovada ca pana si exorcizarea demonilor creati de video  se face… tot prin video.
Aparut la cateva zile dupa incident si avand deja un milion si jumatate de vizionari doar pe copia initiala de pe Youtube, a aparut… pedeapsa!

Acum, daca pedeapsa asta ajunge, daca ar fi bine ca RSCPA sa o tarasca in proces, daca politia ar trebui sa o aresteze sau, pur si simplu, ce i-ati face in imaginatia voastra pentru gestul ei… astept sa va dati cu parerea.

.

Anunțuri

 1. capo

  Cred ca asa a gindit si Tolea cind l-a bagat pe D.D. in tomberon: „“nu inteleg de ce atat agitatie, in definitiv e vorba doar despre Dan Diaconescu!!!” 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

 2. Tilica

  Cristeo, povestea e foarte tare si, sincer, as fi aruncat-o si eu pe baba in tomberon de fata cu toata lumea, sa vada si ea cum e.

  Apreciază

 3. Loretta

  Nu cred ca incidentul in care e implicata o pisica merita sa expuna media si oprobiului public o persoana.
  De ce sa fie nevoie sa o protejeze politia?
  De ce sa primeasca amenintari cu moartea?
  De ce sa i se reveleze public identitatea? Unde este dreptul la intimitate al fiecaruia? In definitiv e vorba doar de o pisica pe gard!

  Apreciază

 4. capo

  @Loretta: nici eu nu cred ca trebuia protejata de politie ci lasata sa tremure de frica , sa simta macar putin din ce a simtit fiinta aceea nevinovata care s-a apropiat iubitoare de ea. De ce sa i se afle identitatea? Pentru ca , spre deosebire de Romania ,vorbim de o tara civilizata unde oamenii se sesizeaza la asemenea fapte.Drept la intimitate? Dar de DREPTUL LA VIATA ai auzit??

  Apreciază