Youtube va ridica limita de upload la 15 minute

In curand pe YouTube se vor putea uploada filme cu o durata de pana la 15 minute, sau cel putin asa sustin niste „surse”, daca e sa ma exprim precum colegii din stiri cand nu stiu cum sa o dea cotita.
Asa, si? veti zice. Care-i smenu’? E mai mult spatiu pentru toti frustratii si refulatii lumii sa se dea in stamba si sa-si ridice poalele-n cap? Cu siguranta. Dar, in acelasi timp, daca esti Youtube Uploader intelegi ca nu toate  ideile se pot comprima fortat in 10 minute doar si doar pentru a evita ciopartirea filmului in mai multe parti. (S-a vazut de mult cu ochiul liber ca intotdeauna partea a doua si urmatoarele are/au mai putine vizionari indiferent cat de bun ar fi filmul).
Dar aici sunt eu subiectiv.

Efectul cel mare insa este pe termen lung si produce chiar o subtila re-modelare a medium-ului. Pentru ca
-Unu; YT, ca cel mai mare serviciu de vido-sharing si ca model va ridica (din nou) stacheta si ca…
-Doi: vor intra acum in sarabanda incalcari copyright-ului si categoria filmelor cu durate intre 10 si 15 minute. Adica, in general, produse ale marilor detinatori de content cu copyright care nu se prea au filmulete de 3 minute.

Si aici este nebunia cea mare, totul venind (de ce nu ma mira oare) imediat dupa castigarea procesului cu Viacom.
Daca mai apare si, eventual, un sistem de amprentare a filmelor mult mai eficace decat pana acum (tinut pana acum in rezerva, poate) ” Tata-lu-videosharihg” dobandeste noi „argumente” pentru a impune intelegeri cu marii detinatori de content.

Si cu asta am ajuns la miezul lucrurilor, adica la BANI.

Sursa: Boing-Boing

Reclame

 1. Bengi

  Eu mai bagasem niste videouri pe youtube de 11-12 min sub limita maxima ca marime si mergeau, dupa o vreme au fost date jos din cauza copyrightul sau altei prostii, dar merge.

  Apreciază

 2. Pingback: -Lumea lui Cristea- 15 minutes of fame (on YouTube)
 3. Adrian

  Exista pe YT conturi premium care au dreptul sa urce materiale mari.
  Eu ma refeream la drepturile puletilor de rand 😛

  Apreciază