Raspuns la Goanga cu FAKE

Sa incepem cu esentialul: fotografiile din Goanga de saptamana asta NU sunt niste trucaje de alaturare si suprapunere pe computer a mai multor imagini luate separat (cunoscute sub termenul de Fotoshopare), ci sunt rodul imaginatiei, muncii si expunerii la pericole reale ale unui artist chinez din Beijing. Li Wei pe numele sau el este un fotograf de 40 de ani ale carui realizari au facut inconjurul lumii. Are un portofoliu impresionant de fotografii uimitoare, toate realizate prin mai multe tehnici originale. Si-a concentrat filozofia artei sale in cuvintele:

“Sunt fascinat de latura periculoasa a artei si sper ca munca mea sa reflecte acest lucru”, declara Li Wei,

Unul dintre primele sale proiecte a fost cel in care a folosit oglinzi, Asa a fost reaizata acea (aparenta) fotoshopare pe care v-am propus-o spre analiza. Iata mai jos fotografia si un filmulet oarecum explicativ.

Arta lui Li Wei devine uneori extrem de periculoasa, dupa cum insusi artistul povesteste:

“Cateodata este periculos. Trebuie sa atarn la inaltime, suspendat in cateva corzi de otel”

Pentru ca da, asa cum a remarcat si Just4Fly, artistul este si personajul principal in fotografii, demonstrand ca nu este doar un fotograf si un deschizator de drumuri ci si un adevarat acrobat.
Penduland in afara zgarie-norilor, agatat in cabluri, artistul a realizat o serie de autoportrete spectaculoase. Munca sa este un amestec de performanta in arta si acrobatie care creaza iluzia unei realitati periculoase. “Munca si experienta mea artistica sunt caracterizate de unicitate si particularitate. Limbajul meu artistic este unul universal, cu teme contemporane folosind simboluri ce pot fi intelese de oricine, in orice colt al lumii”.

Fotografiile lui Li Wei au succes. Dovada ca artistul isi vinde fotografiile cu 8000 de dolari bucata (!!!).
Si-a inceput cariera in anii ’90 si are pana cum 40 de lucrari de care este mandru. Li Wei spune ca, mai intai, oamenii sunt mirati de ceea ce vad, apoi sunt curiosi si vor sa afle cum au fost realizate aceste fotografii. Pentru artistul chinez, performanta in arta fotografica este mai putin importanta. Conteaza modul in care fotografia reuseste sa spuna ceva despre autorul ei si sa transmita un mesaj publicului.

Iar pentru curiosi, iata inca un film cu imagini din culise, la care adaug link spre portofoliul integral al lui Li Wei.

Reclame

 1. Tilica

  Cristeo, asta e ca tine, nesanatos de dragul artei.
  Tra bai, mi-a placut.
  Da’ pe poza de pe bloc tot a sters franghia…

  Apreciază

 2. Bengi

  deci n-a ghicit nimeni? oricum foarte tare goanga:) Macar Just4Fly a remarcat ceva, eu chiar credeam ca sunt fake toate

  Apreciază