Playing with the speed of time

Desi muzica celor de la OK Go nu ma da pe spate, videoclipurile lor sunt adevarate lectii despre cum sa faci un video cu potential de raspandire virala. Asta fara sa fii o mare vedeta muzicala, fara sa apelezi la efecte Pixar si fara bugete de milioane.
Mai intai urmariti ultima lor realizare:

Pentru filmul asta n-au facut decat sa se joace cu viteza de derulare a filmarii.
Atat, dar au facut-o magistral.
Pare atat de simplu si totusi…

Citam din Jeff Liberman care,alaturi de Eric Gunther au creat acest videoclip:

„Cel mai rapid am mers cu viteza de 172.800x, comprimand 24 de ore de filmare intr-o jumatate de scunda. Cel mai lent am mers cu 1/32x intinzand o jumatate de secunda pe durata a 16 secunde. Daca vreti o statistica asta nseamna ca raportul intre viteza cea mai mare si cea mai mica folosite este de 5,5 milioane.
In total am filmat 18 ore cu trupa dansand si 192 de ore de peisaj in LA.
Ce e cel mai important: a fost o filmare continua, nu am oprit camera niciun moment.”

Ah, da:  cel mai inversunat fan al trupei pe timpul filmarilor a fost Orange Bill, gasca (cu”i-din-a”, pasarea, bre!) pe care banuiesc ca ati remarcat-o in film ;))
_______________________________
Nota: OK Go nu sunt la prima abatere caci si celelalte videoclipuri ale lor au facut multe milioane de vizualizari pe youtube. Dar despre povestea lor va voi vorbi mai pe larg in weekend intr-un articol din ciclul „Zei online„.
Mai veniti pe aici si duminica
!

_______________________________

 1. Stefan

  Cum e sa filmezi un videoclip pe interval de o zi si ceva, fara nici o pauza?
  Pun pariu ca atunci cand stateau in sacii de dormit mai infulecau si un sandwich, mai beau o gura de apa, iar daca nu au facut asta, merita nota 10+ pentru efort, in primul rand si 10 pentru video!

  Apreciază

 2. Adrian

  @Stefan: se lasa camera pe trepied pornita. Asa se filmeaza norii aceia care se rostogolesc pe cer, tot asa o autostrada care pare furnicar si tot asa un rasarit care dureaza pe film 10 secunde, desi in realitate…

  Apreciază