Raspuns la Goanga cu mersul pe apa

Sa incep cu felicitarile, primul care a dat raspunsul corect a fost Ksian (pe care a trebuit sa-l cenzurez cumva ca sa nu-i influenteze pe ceilalti care comentau). Raspuns complet , la obiect si cu trimiteri catre surse.

Mentiuni spaciale pentru Stefan, Costin Bucuresteanu, Just4Fly, Capo si toti ceilalti care si-au argumentat serios opiniile sapand prin internet sau prin legile fizicii.

Reamintesc, un film de amator convingator despre un nou sport numit “Liquid Mountaineering”apare pe internet. Se propaga viral si sustine ca niste flacai isteti, dupa incercari meticuloase, pot alerga pe apa daca traiectoria aleasa e usor curba. Un fel de piatra aruncata pe suprafata apei.

Goanga originala  la care dau raspunsul azi  si reactiile voastre le puteti vedea aici, reactii care se refera strict la daca totul e real sau nu. Comentarii pro si contra, adepti ai lui “fizic e imposibil” impotriva lui “stai frate ca si piatra pluteste pe apa o vreme”. S-au elaborat teorii, s-au nascut dispute…

Ceea ce dovedeste ca acest tip de reclama virala da roade.

Pentru ca, fie ca va convine fie ca nu, totul a fost o strategie geniala de marketing in favoarea unor incaltari impermeabile produse de firma Hi-Tec.

Nashpa, nu?

N-am ce sa fac fratilor, asta este marketingul viral: un tip nou de a face reclama, pentru care nu suntem inca imuni.

Filmuletul postat la sfarsitul lui aprilie are astazi aproape 4 MILIOANE de vizionari iar principalul lui atu este ca nu a fost filmat ca o reclama ci ca un film de amator. Produsul nu este nici macar mentionat. Liquid Mountaineering-erii vorbesc doar printre altele ca au descoperit din greseala niste incaltari Hi-Tec care sunt total impermeabile apoi trec direct la mersul pe apa. Nu se vede decat intr-un cadru de cateva secunde o pereche de incaltari peste care se toarna apa. Nici nu apuci sa vezi bine sigla.
(Incercati sa convingeti un client sa accepte asta. In 99% din cazuri va face o criza ca produsul nu e promovat indeajuns)

As mai adauga si ca, pentru veridicitate, exista si un blog ce pare facut de inventatorii noului sport. Acolo apar si alte filmulete (vezi-Doamne) inregistrate in regim de amator in incercarile lor anterioare. Exista si un canal pe YouTube al unui user obisnuit care a postat mai multe filme la interval de cateva zile si apoi… gata.

Totul arata ca a fost facut cu cap, gandit in cele mai mici amanunte si concentrat pe userul tanar, avid de video senzational si activ in social media.
Atentie fratilor, publicitatea se adapteaza vremurilor!

Da, au reusit sa ne pacaleasca, pe unii mai mult, pe altii mai putin. Fake sau nu insa, dupa vizionare parca simti imboldul de a te incalta cu ghete Hi-Tec si a o lua la fuga pe suprafata celui mai apropiat iaz.

Un comentariu

  1. Stefan

    Aleluia!! Imi faceam griji de-acum, ma gandeam ca ai patit ceva (vorbesc serios :)) ). Mersi de mentionare, iar pt cei ce n-au crezut: V-am zis eu :P!

    PS: Cand bagi urmatoarea goanga?:D

    Apreciază

  2. Icekwl

    Chiar ca de cand asteptam raspunsul, sa se convinga si naivii care ne trimiteau la cada plina si cu cu ziarul deasupra. Domnul Cristea a intarziat intentionat ca sa ne certam noi pe subiect, ca a vazut ca e discutat. Apropo, n-am mentionat pana acuma, felicitari nenea Cristea pentru site, este genial, si politica din cand in cand, si umor, superb, ce mai, jmecher cu doi de „jm” !

    Apreciază

  3. Pingback: Links – 25.05.2010 -- fulgerica’s blog
  4. capo

    Ai pus tocmai la timp raspunsul la „goanga”. De nu-l puneai , simbata sau duminica mergeam cu baietii la Mures sa incercam .:)))) Bineinteles, noi avem un secret mai tare ca incaltarile alea: PALINCA. Garantez ca daca incerci, umbli pe apa la ce viteza vrei tu. Si uite asa am dezlegat si „misterul” cu rusul care tot cadea de la etajul 5 si nu patea nimic, doar ca in cazul lui era vorba de votca!
    P. S. Consumul excesiv de alcool dauneaza grav sanatatii!

    Apreciază