Copiatoarele, un risc pentru securitatea informatiilor

O ancheta a CBS a demonstrat ca aproape toate copiatoarele construite dupa 2002 detin un hard drive care stocheaza imaginea tuturor documentelor copiate.

Cum la copiatoare nu ma pricep, urmariti ancheta si… astept pareri.

Vezi mai multe din Video blog pe 220.ro

Articolul original AICI

Un comentariu

  1. Pingback: Tweets that mention -Lumea lui Cristea- Copiatoarele, un risc pentru securitatea informatiilor -- Topsy.com
  2. r3dbull

    eu zic ca ne incalca intimitatea daca noi doarim sa copiem sau sa xeroxam ceva ei ne invadeaza intimitatea si nu sunt deacord cu asa ceva

    Apreciază

  3. Stefan (imi place mai mult decat sk8_raven)

    Oare cei care lucreaza la centrle Xerox/Printari/etc stiu de chestia asta? Cred ca e una din informatiile cruciale care trebuiesc stiute inainte de a xeroxa o lucrare de licenta, doctorat, un studiu de caz, un proiect de afacere, etc.

    spunea cineva o vorba buna: pana si calendarul zice o data pe saptamana „W T F”

    Apreciază

  4. marius902001

    Acum lucrul e consumat :),o sa vedem hotii cum fura copiatoarele :)) poate gasesc vreun document ceva sa le faca viata mai buna.Oricum,problematica situatia,cand am vazut filumeltul asta mi-a cam dat de gandit asupra a ceea ce am tras eu la xerox….in afara de buletin si certificat,card :)) ooo e ceva.Mai rau de persoanele importante,acolo e buba,oare nu e nici un document prin xeroxurile alea cu falsificarile parlamentarilor..hmmm 😀

    Apreciază

  5. rossy

    In ultima vreme parca mi se citesc gandurile, exact acum 2 zile cand am tras la xerox cateva pagini din caietul de biologie m-am intrebat daca retine acele date.
    Este adevarat ca in mainile cui nu trebuie poti avea probleme, insa pe alta parte daca o sa se ia in serios asta ganditi-va la numarul de scannere ce o sa fie cumparate dupa aceasta stire.
    Iar in Romania, mi s-a intamplat de o gramada de ori sa ma duc cu un stick la xerox (cu calculator si toate cele) si sa imi zica: „pai vezi…ca eu stiu decat sa trag la xerox, ce vi cu stickul la mine?” asa ca ma simt in siguranta, nu o sa se bucure de lectia mea la biologie 🙂

    Apreciază

  6. Codrin

    Esti nebun, e goanga ? Daca asta se intimpla este suficient sa asiguri service-ul la o companie ce vinde astfel de copiatoare si sa schimbi hdd-ul periodic din cauza de „stricare” si stii tot ce a miscat in firma respectiva. Asta e de „Senzational !”

    Apreciază

  7. Gyoni

    Baaaai e fantastic chiar asa? Pai sa afli tot ce a facut o firma sau ceva, tot ce a copiat, tot ce s-a vehiculat printre barosani, baaaaai ma fac reparator de xeroxuri si traiesc doar din trafic de informatii.

    Apreciază

  8. Tilica

    Bai Cristeo e goanga sau e pe bune?
    Am cautat prin presa de la noi si n-am gasit nimic, nu se agita nimeni. Sau au pus batista pe tambal ca ei stiau si „recoltau” HDD-uri de la adversari?

    Apreciază

  9. Pingback: Codrin's blog » Copiatoarele = furt de informatii
  10. Shad0wize

    Pai ce pot sa va spun , adevarul doare intradevar! Dar daca esti destept nu platesti 500$ , eu unu cand i-am explicat surori mele de ce am dat foc la hardwheru imprimantei in loc sa o vand ca un intreg pentru ca ” INCA FUNCTIONEAZA! ” , a ramas socata , eu unu am invatat laviata mea multe si inca continui sa invat , calculatoarele m-au pasionat inca de cand au inceput sa apara , un dispozitiv care face ceea ce face nu va fi NICIODATA singur , asa cum un mare om a zis odata „To make security you first need to know how to HACK it.” , drept urmare poti intelege ca hack-eri vor trece de securitate , nu e asa greu cum pare , 9Dragons (scuzatimi micul advertise) , pe vremea cand il jucam si astazi da update in fiecare , absolut fiecare zi! Voi va dati seama ca de asta nu poate nimeni sa treaca de securitate ? Pentru ca updaturile sunt 50-100% diferite va spun din proprie experienta , de ce oameni creeaza hack-uri pentru : Mu online , counter strike , jocuri precum battleon , dragonfable , aqworld , ETC. ? Desi ele au instalat un game defender sa zicem … bun , ele tot sunt hack-uite , deoarece orice , absolut orice nu este indestructibil , daca sti sa hack-uiesti poti creea un defense-sistem care sa te protejeze de hack-urile pe care tu sti sa le faci , atata timp cat ei se vor vedea blocati vor creea noi si noi modalitati de a sparge acel defense sistem => tu trebuie sa inveti acele modalitati sa creezi alt guard care va fi la urma lui spart , ceea ce creeaza un ciclu , un ciclu care din pacate nu va fi niciodata … perfect , acea parte cu printerele este una mica , eu am unul in casa si in loc sa platesc 500$ am stat 3 saptamani sa muncesc sa creez un program care sa faca asta , desi imi mai trebuie un fir care sa il conectez la un laptop , este o avansare , cat credeti ca i-ar lua unui om sa sparga securitatea ? Nu e doar unu „este” mai multi , multi vor acele date , multora nu el pasa „nu ma bag” , nu va lasati balta oameni buni ! Eu am invatat atata despre hack-uri ca sa-mi dau seama ca totul a fost in zadar , degeaba eu pot hack-ui un compiuter din 2000 cand acu in 2010 nu pot sa fac asta astfel , asa ca au inceput sa existe noi moduri de a hack-ui.

    Astfel de lucruri se intampla zilnic! Voi va ganditi de ce se fac „beta” la jocuri ? Userii deja vad ce probleme sunt , mai ales hack-testeri , game-testeri , game-designeri , insa multi nu se pot gandi la toate , luati ca exemplu perk-ul „one army” de pe Call Of Duty Modern Warfare2 , cine s-ar fi gandit ca va fi folosit pentru un avantaj atat de mare ? Sincer lumea asta nu va fi niciodata echilibrata , trebuie sa existe bine si rau! De aceea vezi oameni care vand droguri , oameni care lupta impotriva celor ca ei , oameni care-si schimba parerea in general pentru simplul fapt „exista oameni si oameni” , noi fiind inteligenti avem un mare avantaj care totusi este un mare dezavantaj! Luptele teritoriale instinctive au devenit razboaie! Daca un om ar prelua conducerea , ar distruge armele si s-ar baza pe securitate , moduri in care noi sa nu ne omoram unu pe altul , sa ne reproducem doar cat este nevoie nu mai mult , sa fie totul perfect , sa nu se taie copaci , sa prospere animalele , etc. atunci nimeni n-ar fi fericit! Nu exista nici un mod de-ai multumi pe toti , ma doare inima sa o recunosc , insa intotdeauna trebuie sa tineti minte ca ” un nebun pune o intrebare si zece intelepti nu-i pot raspunde” se pot intelege multe din zicale , multe din simplele propoziti care pentru uni oameni suna cam ca ”
    Nu-mi dati mesaje , va ignor.Nu de alta dar imi pac oamenii care stiu sa se exprime in propozitii nu in onomatopee!” pe un forum , multi habar n-au ce inseamna onamatopee , multi habar nau ce inseamna cocalar desi folosesc cuvantul , tineti mintea , incultura , inpolitetea , gelozia , mandria astea ne vor omora! Eu unu cred ca religia este tot odata raspunsul si moartea noastra , oricat incerc sa cred in Dumnezeu , nu pot , insa pot sa recunosc ca cel care a scris biblia are dreptate , nu pot a intelege multe lucruri pentru ca sunt un om , mi-as dori sa stiu tot , sa am raspunsul , pot spune ca m-as multumi cu atat , dar as minti… .

    Tineti minte , cea mai buna educatie este aceea pe care ti-o fauresti tu singur cu mainile tale , nu va fi niciodata cineva care sa te ajute in viata asta fara vreun fel de interes , nu vor fi intotdeauna oameni ca mine care sa va explice asa ceva , va rog sa intelegeti.

    Apreciază

  11. dumy

    sal eu stiu sa heckuiesc drafon fable e foarte usor cn vrea sa afle cum datimi accept pe id stefan.dumy

    Apreciază