Goanga cu Supercow

In weekendul asta m-am mutat, (motiv pentru care si Goanga asta apare asa tarziu) si, ca la mutare, cand strangi si faci bagaje ajungi de gasesti si lucruri pe  care le credeai de mult pierdute. Pe undeva pe sub birou am gasit si o lista veche de goange. O lista cu o serie de subiecte despre care nu stiam daca sunt reale sau erau doar legende, o lista de subiecte care trebuiau documentate.
Zilele-astea n-am timp, imi despachetez, asa ca… ajutati-ma voi: e pe bune?

Chi, Ho si Hong erau pe puntea vasului de pescuit in largul Marii Chinei. Mereu cautau ceva de facut pe punte caci capitanul era un “cap-patrat” fara mila care, daca nu era de lucru, inventa el ceva, de la spalatul puntii pana la lustruitul veselei din bucatarie. Asa ca mai bine gaseau ei ceva de facut decat sa-si puna “sadicul” mintea la contributie.
Se mai dadeau ei pe dupa cabina, cate doi, sa mai discute, sa mai traga un fum, schimbandu-se cu randul in asa fel incat mereu unul sa fie in raza vizuala a “turbatului”. Noroc cu tigarea de iarba pe care o aprinsesera, “a good shit” care te lua repede de cap si te mai facea sa uiti. Lui Ho deja ii sticleau ochii iar Hong tocmai isi umplea plamanii cu un fum cat foalele lui cumnata-su, fierar intr-un satuc de munte.

Chi, nervos ca Ho nu venea sa-l schimbe de la prova, navali langa ei intinzand mana dupa iarba. Hong ii dadu peste mana “fugi bai si stai de veghe, sa nu ne ciocnim de ceva.”
-Du-te bai d-aci, nici tipenie de jur imprejur, poate doar dac-o cadea vreun elefant din cer!
-He-heee, se baga in vorba Ho, mai bine cade vreo vaca, poate mancam si noi ceva diseara…

In momentul ala, de undeva de sus, din ceruri, cu un vajait sinistru, ceva cade in fata lor,  pe prova navei pe care o distruge. Cei trei se uita imobili. Hong, care intre timp trisase si mai trasese un fum, il da incet afara si glasuieste:
-Moaaaahma ce iarba tare frateeeee…!

Parca impinsi de vorba lui, toti trei se apropie de gaura in care galgaie apa marii si privesc uluiti la ramasitele a ceea ce, cu siguranta din cate se vede, a fost o… vaca.

Apa navaleste cu furie, nava se inclina, abia au timp ca, impreuna cu Turbatul care nu intelege nimic, sa lase la apa barca de la pupa si sa se indeparteze. Au fost salvati ceva mai tarziu de o nava al carei capitan a depus marturie ca trei marinari drogati sustinusera sus si tare ca au fost loviti de o vaca ce cazuse din cer.
Cei trei, acuzati de capitan ca au sabotat nava, au ramas in inchisoare cateva saptamani.

Au scapat doar dupa ce autoritatile chineze au fost contactate de ambasada rusa. Se pare ca echipajul unui avion-cargo rusesc a avut probleme cu o vaca pe care o transportau ilegal si care incepuse sa faca praf avionul. Pentru a nu periclita zborul, rusii deschisesera trapa si, cu greu, aruncasera vaca din avion.

O fi goanga, o fi reala…?

 1. Pingback: Tweets that mention -Lumea lui Cristea- Goanga cu Supercow -- Topsy.com
 2. Pingback: Get Cheap Flights to Hong Kong from UK with Myvacations – PRLog (free press release)
 3. Cornelbush

  http://www.rulesmaster.com/news/view/11/page:3

  In 1997, the crew of a Japanese fishing boat was pulled from the Sea of Japan after clinging to the boat’s wreckage for several hours. They were immediately arrested, however, after authorities interrogated them about the boat’s fate. To a man, they claimed a cow had fallen from the sky, apparently coming from nowhere, and struck the boat amidships, resulting in a huge hole and its rapid sinking.

  The crew remained in prison for several weeks until Japanese authorities were contacted by several highly embarrassed Russian air force officials. It turned out that the crew of a Russian cargo plane had stolen a cow that wandered near their Siberian airfield and forced it onto their plane before they took off for a flight home. Once airborne, the cow apparently panicked and starting rampaging through the cargo hold, causing the crew also to panic because it was affecting the plane’s stability. They solved the problem by shoving the cow out of the hold while crossing the Sea of Japan at 30,000 feet.

  Unfortunately, following Rules 5 (Look-out), and 7 (Risk of collision) won’t keep you out of trouble when the danger is airborne!

  Source: Australian Financial Review, 16 May 2000

  Apreciază

 4. moscu adina

  doamne iarta-ma si eu kre credeam k aia chiar au luat-o razna;apoi mi-a venit si mie ideea cu tramsportul aerian de”vaaci”,da chiar sa cada una din cer la propriu?tare faza:))

  Apreciază

 5. marius902001

  E adevarata ! S-au intamplat si cazuri in care le-a luat tornada si le-au dus kilometri nu numai cazute din avion!

  Apreciază

 6. marius902001

  E adevarata!S-au intamplat si cazuri in care le-a luat tornada si le-au dus kilometri,nu numai cazute din avion.

  Apreciază

 7. Gyoni

  Supretare supertare
  Trece vaca zburatoare
  Bomba ce tintea vaporu
  Si darama pescadoru

  =)) :))

  Apreciază

 8. capo

  De fapt este o parabola la un lucru care se intimpla si azi: niste „rusi” arunca cu greu pe trapa o vaca care cade in mijlocul prietenilor cind se simt ei mai „hi”. Prima data pare o „mana cereasca” cazuta din cer dar mai apoi…te insori si traiesti toata viata cu ea!! MAMA LOR DE RUSI!

  Apreciază

 9. dilly

  goanga contine si ceva adevar. din cate tin minte, era vorba de o nava a armatei americane, iar vaca, cazuta din cer, a trecut prin nava si a disparut pe fundul apei. raportand evenimentul, echipajul a fost privit cu neincredere. la cateva zile apare si un document venit de la rusi prin care isi cer scuze pentru eveniment. transportau o vaca in afara avionului, cu o coarda(faceau nush ce experiment); vaca a inceput sa se agite si avionul sa intre in trepidatii, fiind nevoiti sa dea drumul vacii.
  Evenimentul l-am citit intr-o carte si, din pacate, nu am gasit stirea pe net si nici nu mai stiu bine numele cartii (era o carte despre intamplari ciudate de pe net, cu explicatiile de rigoare, care de obicei nu apar)

  Apreciază

 10. marius902001

  Da,e adevarata,sa ne gandim si la tornade,nu numai la vaci cazute din avioane,au fost cazuri in care le-a luat tornada si le-au dus kilometri.Deci nu numai in cazul avioanelor se pot intampla astfel de lucruri.

  Apreciază