Raspuns la Goanga cu floricele

Raspund aici la Goanga cu floricele in care cateva boabe crude de porumb inconjurate de telefoane celulare care suna sar si se transforma in floricele. Sau cel putin asa lasa sa se inteleaga filmuletul prezentat.

Sa incepem cu concluzia, si anume ca este o teapa, o… Goanga!

Iar daca vreti si povestea, iat-o:

La orice noua aparitie de produs tehnologic, apar si acuzatiile ca ar dauna sanatatii (vezi  aparitia automobilului si credinta in epoca cum ca la o viteza mai mare de 60 Km/h pasagerii s-ar sufoca si si-ar pierde cunostinta :)) ). Ei, asa si cu celularele!

Primul care a facut valva pe pe tema radiatiei celularelor a fost un articol-farsa din 2000 de pe situl Wimsey Willage Web in care, chipurile, se gatea un ou la radiatia unor celulare. Dupa cum spunea si autorul, Charlie Ivermee,  mai tarziu, “nu credeam ca lumea sa o ia in serios”. Charlie nu a scos niciun ban din cresterea brusca a traficului pe situl sau.

In aprilie 2006 ziarul rusesc Komsomolskaia Pravda baga si el o asemenea farsa , (ou rascopt la celulare) insotita de fotografii (pe nashpa, evident) de data asta pentru a obtine un boost de vanzari.

Goanga prinsese atat se tare incat pana si englezii de la Braniac au re-creat experimentul pentru a demonstra ca este fals.

Ceea ce v-am prezentat eu luni insa este o continuare, mult mai elaborata, pe video, cu varianta “floricele la… celular”.

Primele suspiciuni in cazul acesta apar cand vezi cele patru filme, unul in frantuzeste, unul japonez si doua in editie americana, sunt publicate initial pe doar doua conturi, bobtel08 si benzin513 , cu descrieri in franceza, la cateva zile distanta unul de altul. Ce s-o mai lungesc, ulterior s-a bagat de seama ca totul era dor o schema de marketing cu propagare virala a celor de la Cardo System, Inc. producator de echipament bluetooth pentru telefoane (v-ati prins? Telefoanele radiaza, deci folositi castile produse de noi Asa se explica si de ce s-au bagat bani in gluma asta)

Iar pentru cei care au avut rabdare si au ajuns cu cititul pana aici, un SUPERBONUS:

Reportajul de la CNN care dezvaluie CUM A FOST FACUT FILMUL este AICI
__________________________________________

NOTA SPECIALA: Felicitari tuturor celor care au adus argumentele corecte, mai ales celor care au fost primii… Felixx si Boanca

  1. Pingback: Tweets that mention -Lumea lui Cristea- Raspuns la Goanga cu floricele -- Topsy.com