R2-D2, un webcam de Star Wars

Un pasionat de video online nu poate trece nepasator pe langa un webcam.
In general webcam-ul e o chestie, daca se poate, cat mai mica in volum si cat mai mare in pixeli. Functionala sa fie si de restul mai vorbim.
Jucaria pe care vreau sa v-o prezint insa e venita direct din lumea Star-Wars si, de aceea, bineinteles ca se supune altor criterii.

r2d2In primul rand se prezinta sub forma celebrului robotel R2-D2. Se deplaseaza motorizat inainte si inapoi si are senzor care il impiedica sa cada daca suprafata pe care se deplaseaza se termina.
Camera propriuzisa se poate roti 72 de grade pe verticala si 360 de grade pe orizontala si ofera imagini de 728×528 de pixeli.
Este, daca vreti, propriul “mobile spy camera”.

Smecheria incepe abia acum caci tot acest robotel mobil este in stare sa inregistreze fotografii, filmulete sau sa supravegheze incaperea iar dotarea cu Wi-Fi asigura accesarea lui prin laptop trimitand imagini la distanta.

Suplimentar, precum bomboana pe coliva, toate functiile pot fi controlate printr-un telefon VoIP-USB de forma celebrei LightSaber din film care functioneaza pe Skype si care permite intrarea in contact cu RoboWebCam-ul practic de oriunde. Bateria inclusa ii asigura o autonomie de 14 zile in regim de stand-by.

Cam mare balamucul pentru un webcam, nu?

Un comentariu