Despre video viral cu Jamie Wilkinson

Jamie Wilkinson este creierul din spatele unei emisiuni/show/documentar de exceptie realizate online. Este vorba despre Know Your Meme, un alt punct de unde ar trebui inceputa intelegerea Fenomenului Internet.
Episoadele lui sunt extrem de documentate si sunt de fapt studii asupra unor capitole importante ale lumii online precum viralitatea video, celebritatile web sau  propagarea frazelor memorabile.
Este „o minte luminata” in domeniu si, cand vorbeste, chiar merita ascultata.

De curand a dat un interviu NewTeeVee din care am extras cateva concluzii:

  • Nu exista o formula ideala a videoului care „se duce viral” dar, neaparat, trebuie sa fie usor de povestit (SIMPLITATE) si sa atraga atentia, sa fie interesant si provocator (CATCHY)
  • Incearca sa IMPLICI privitorul, macar prin impresia ca si el ar putea face ceea ce vede, ca totul e usor si abordabil
  • In afara de asta, sa fii (sau macar sa arati ca) Tila Teqila, n-a facut niciodata rau. Este un eufemism care exprima nevoia ca eroul principal sa aiba, daca nu NOTORIETATE, macar ASPECT care sa atraga atentia.
  • In rest… video online este inca la grupa mica, nu se compara cu televiziunea, iar un creator cu 10 milioane de vizionari pe Youtube nu va reusi (inca) sa le transforme in mai mult decat notorietate, cateva aparitii la TV, o pagina dedicata in Wikipedia si, eventual, vanzarea a cateva tricouri sau DVD-uri.

Pentru cei interesati, Cristealizari.com va ofera la sectiunea Despre video online si interviul integral.

Un comentariu