Goanga cu amenzile

Cand am invatat eu pentu carnetul auto instructorul ne arata cum diferentele intre litera si spiritul legii devin aberante. “Spiritul” zicea sa nu fii teribilist si sa lasi volanul din mana, dar “litera” cerea ca, pe toata durata conducerii, sa ai ambele maini pe volan.

-Si vitezele cu ce “pul…pa” mea le schimb? Cu… “Dansa”? O infasor in jurul schimbatorului si dau din cur?

ma rasteam eu imaginar la un militian care m-ar fi oprit ca am calcat legea astfel. Ma si vedeam, cu dreptatea in mana, luptandu-ma cu “militzistul” si demonstrand lumii ce aberant este…! Vizualizam deja victoria logicii asupra militiei…
Spre norocul meu n-a fost cazul.

Vremurile, la fel ca si codul rutier, s-au mai schimbat  de atunci.
Totusi…
Spuneti-mi daca credeti ca, in ideea de a fi in permanent control asupra masinii, se pot da amenzi pentru asa ceva.
Care dintre variante urmatoare credeti ca s-au intamplat cu adevarat?

 • A-Un conducator auto a fost oprit  in trafic si apoi verificat la sectie deoarece, conform ofiterului de politie, a izbucnit in ras in timp ce conducea. Soferul discuta cu cineva la telefon si folosea dispozitivul “hands-free” si tinuse permanent ambele maini pe volan.
 • B-Un numar destul de mare de automobilisti au fost amendati pentru ca mancau sandviciuri in timp ce conduceau.
 • C-Un sofer racit si-a suflat nasul in trafic. Circulatia se facea bara-la-bara, in acel moment coloana stationa iar el trasese frana de mana, ca sa fie sigur. Cand politistul l-a tras pe dreapta era inca cu servetelul in mana. A luat si amenda si puncte.
 • D– (asta ca sa fie lista mai lunga) Un tip a fost amendat pentru murdarirea spatiului public dupa ce, iesind dintr-un magazin, i-a scapat din buzunar, pe jos,  o bancnota.

Castigator va fi declarat cel care aduce cele mai multe argumente .

_____________________________________________

Si nu  uitati:

In fiecare LUNI, pe cristealizari.com apare cate o “Goanga”, un subiect demn de emisiunea “O Lume Nebuna” doar ca este prezentat in scris. (Asta ca sa tinem legatura si joi si luni)

Voi trebuie doar sa spuneti daca sunt reale sau inventii si sa aduceti argumente.

Raspunsurile se dau in articolul de a doua zi, sub titlul, “Raspuns la goanga cu…”, sau in editia de joi de la O Lume Nebuna

Bafta!

 1. Tilica

  He he, Cristeao, p-asta nu mi-ai spus-o.
  Cred ca B (e plauzibil) si, eventual, A, pantru ca a trebuit sa dovedeasca ca era cu handsfriu’ in ureche.
  Daca castig ma faci vedeta?

  Apreciază

 2. Dragos

  ”C” este varianta corectă, de ce? pentru că este cel mai lung răspuns:)) așa am procedat și la examenul auto, unde nu știam puneam cel mai lung răspuns:)) și îmi ieșea tot timpul:D

  Apreciază

 3. piftic

  dragos ce pot spune inafara de faptul ca sper sa nu ne vedem niciodata in trafic!!! cred ca varianta a e adevarata:D

  Apreciază

 4. thetalker

  Eu cred ca cel mai probabil scenariu este C. De ce? Or fii politisti mai incuiati sau sa zic asa defavorizati mintal. In conceptia unui politist care ar savrsi o astfel de act in spiritul literii legii ar argumenta in felul urmator amenda:
  „Pai, chiar daca de stranutat a stranutat in timp ce statea la locul lui in coloana cu frina de mina trasa… de ce l-a mai tinut in mina cind a fost oprit, probabil a mai stranutat si dupa ce a pornit. L-a tinut in mina ca sa mai prinda un stranut cu el(cu batista). E logic nu?! Legea e lege… vrei sa stranuti tragi pe dreapta, ah esti racit,… nu poti controla stranuturile,… nu conduce. Stai acasa in pat.”

  Intr-un oarecare mod „pervers” are si dreptate. Nimeni nu poate stranuta cu ochii deschisi, e imposibil. Stranuti cind esti oprit/ parcat e ok, dar daca te apuca una dupa alta poti cauza un accident.

  Dar si restul variantelor pot fi plauzibile, chiar si D. Lege nu specifica obiectul mizeriei, doar actul. Banii nu valoreaza nimic, deci „bani pe jos=gunoi”

  Sandwich in mina – mina e pe sandwich nu pe volan

  A – este mai putin plauzibil. Legea e clara in situatia asta, vrei sa vb la telefon foloseste hands-free. Nu conteaza ce gesticulezi. Ai avut mainile libere si pe volan, nu are cum sa te prinda cu asta. Independent de hands-free, daca ai un pasager nu poti discuta cu el, sa spui bancuri etc

  E nevoie doar de un MILITZIAN plictisit si totul este posibil!!!

  Apreciază

 5. Tase

  Bai,yo zic ca toate ar putea fi adevarate la cate timpenii am auzit eu da la Cristea ca se petrec in lume. ABCD e reaspunsu, o sa caut pe google si o sa-ti trimit un mail ce am gasit

  Apreciază

 6. anonim1

  De acord cu Dragos si eu faceam la fel la examene.
  Thetolker, bai, pe bune iti pace sa vorbesti… Asa nici sa te scrpini in cur no sa poti ca iei mana de pe volan. pai daca vrei sa te scarpini in cur stai acasa nu-i asa?

  Apreciază

 7. Gio

  Dragos cand iesi in trafic sa ne suni sa stim sa nu iesim din casa .
  B si D mi se par plauzibile in lumea in care traim

  Apreciază

 8. thetalker

  Eu nu-s deacord cu ce am scris, dar asta ar putea spune un politzist idiot.Eu rar conduc cu ambele maini pe volan.

  Apreciază

 9. Pingback: -Lumea lui Cristea- Raspuns la Goanga cu amenzi
 10. silviu

  B si C cred ca sunt sigur, iar D-ul poate i-au dat amenda pentru „dare de mita :P” sau daca a luat amenda a fost intr-o tara Civilizata.

  Apreciază

 11. andrei

  aaa..dar mai stiu si eu una tare…
  la roman in jud. neamt un om a luat amenda pt ca nu avea centura de sigurata pe scuter..nu stiu daca am de unde sa iti dau articolul…dar probabil se gasesti in arhiva ziarelor locale:))

  Apreciază