Goanga de luni – 2

Salut,

V-am promis o poveste. O poveste in ton cu ideea ca „traim intr-o lume de nebuni in care, speram, noi suntem exceptia”.

O… “goanga”, sa-i spunem. Tineti minte termenul asta, goange, caci ne vom mai juca cu el. Pana una-alta, va las sa va delectati:


Goanga cu soferul-minune

soferulminunePolitistu’ statea mandru la intersectie si veghea. La un moment dat, pe langa el trece un Peugeot, zigzagand din margine in margine de drum, cu doi tipi certandu-se . Aha, zice el, am prins niste betivi, sa vezi ce le fac. Si ii opreste:
-Actili-carnetu-si-asigurarea!
(soferul… pauza)
-Alo, domnu’, actili-carnetu-si-asigurarea!!! striga el mai tare, incercand sa impresioneze.
Nu se intampla nimic…

In linistea care se lasa, intrigat ca niciodata in viata lui, politaiul baga capul pe geam, moment in care soferul, pe neasteptate, pur si simplu… ii STRIGA in ureche:
-HA! CE? CE SE-NTAMPLA?

Politistul se alege cu un proaspat cucui in ceafa si isi aranjeaza furios cascheta cazuta pe-o ureche. Intervine pasagerul:
-Domnu’politist, nu va suparati, el e din Irak. Stiti.. l-a prins o explozie la el acasa si asa e el… surd!
-Surd? SURD? Si ce mama dreaq cauta sa conduca daca e surd? Vrei sa faca vreun accident? Cum i-au dat astuia carnet de conducere daca e surd?
-Aaaa, nuuu, Domnu’politist, zice pasagerul, ca inca n-are carnet!
-Ce faceee-maaa? N-are carnet, e surd si conduce masina pe carosabilu’ de la drumurili publice?? Iaaa… da-l jos…!

Pasagerul urla in urechea soferului sa se dea jos. Când acesta, in sfarsit, aude si coboara, politistul remarca la el tremurul accentuat al picioarelor. Pasagerul coboara si el ca sa-l sprijine si, vazand privirea politistului, se simte dator sa explice:
-Domnu’ politist, v-am zis: era la el in Irak, cand, de-odata, o explozie….
-Lasa dracului explozia aia ca explodez si eu! Dupa una si alta asta mai e si moale da picioare! Cu ce apasa pe pedale, frate, ca fac infarct? Asta daca tre’ sa franeze ce face? Te roaga pe tine??? Spune-i sa-mi dea un act, pasaportul, ceva…

Pasagerul ii urla soferului cererea in urechea aia buna. Soferul da din cap, se cauta in portofel si ii intinde politistului un act tinut intr-o mâna care are… oh Doamne, are doar… doua degete!!!

-High!, zice politistul in primul moment, simtind cum i se aseaza o ceata pe creier. Teama de infarct ii trage insa doua palme si il aduce inapoi la realitate. Cu greu isi revine si deschide gura:
-Ai, sa-m-bag… ! Cum dreaq trage asta de volan? Si repede se rasteste la pasager: Daca mai zici ceva de explozia aia te sparg!
-Domnu’ poli…
-Gurrrra! Baaa, voi faceti misto de mine, ba? Un pic de respect pentru organe…! Iaaaa, frateeee, ce sta cu ochelarii astia de smecher pe nas? Ce, o fii vreun bashtan? Da ba ochelarii jos, ce, esti surd?
-De fapt, chiar este, stiti, o explo…
-MA PIS PA EXPLOZIA VOASTRA!!! E surd, cade de-a-n picioarelea, n-are degete sa tina volanul si conduce masina fara carnet cu cinzeci la ora? Un pic de respect, frate! Baaaai, smechere… da bai ochelarii aia jos pana nu ma ‘nervez!!!
Se pare ca urletele politistului au reusit sa penetreze urechea cea surda caci soferul, cu mâna aia la care mai avea doar doua degete, a apucat ochelarii de smecher si i-a dat jos…

In spatele ochelarilor se gaseau doua gavane goale: celebra explozie de care tot vorbea pasagerul il lasase si fara ambii ochi…!

____________________

Acu… vin si va intreb:

E pe bune? E o chestie reala sau am inventat-o eu acum?
Putea polita sa opreasca pe drum o masina condusa cu 50 la ora de un sofer surd, ciung, fara carnet si orb, doar dupa indicatiile urlate in urechea cea buna de un prieten fara un  carnet valid de conducere?
Raspunsul in articolul de maine!

 1. Tilica

  Haaaa, Criateoooo, cu tine nici nu stiu ce sa cred, ca tu le poveststi frumos. Bai e pe bune? Chiar au gasit in orb-ciung-schiop-surd-fara carnet si indrumat de unu de ii striga in ureche?
  Nooo-poooo-saaaaa creeeeed!
  Dar merg pe mana ta, daca tu zici, te cred.

  Apreciază

 2. piani

  Da este reala. Am fost prezent la intamplare si am ramas gura casca. Abia cand s-au clarificat lucrurile am observat ca era volanul pe dreapta. :)) Si Cristea, trebuie sa faci ceva cu oamenii astia care au ticul „fake” 😛

  Apreciază

 3. piftic

  e prea dusa povestea!deci clar e adevarata!ala din dreapta sau stanga(depinde unde era volanul,deci partea opusa:P) ii dadea indicatii chiorului:))oricum am mai auzit de nebuni dar daca am si dreptate e chiar prea tare:))ce castiga ala de da raspunsul corect? 😀

  Apreciază

 4. Pingback: -Lumea lui Cristea- Raspuns la goanga – 2