In loc de O Lume Nebuna

(Pentru ca am fost bolnav si saptamana asta nu o sa apara episod video cu O Lume Nebuna, nu ma lasa inima sa nu va repovestesc ce am citit in  „North West Florida Daly News” din  15 mai 2006)

Băi tată, să te ferească Dumnezeu de femeia care, în pofida tuturor vigisitudinilor sorţii se hotărăşte ea să pună lucrurile la punct.
Cu un fel de demnitate venită dintr-o amară hotărâre luată irevocabil, e în stare să ducă la bun sfârşit orice crede ea că merită.
Cu o lumină lăuntrică în ochi şi cu mulţumirea datoriei împlinite, indiferentă la ironia sau comentariile privitorilor, ea îşi poartă, impasibilă, cununa de martir.
Pe scurt adică…

Îsi pune omu’ familia-n maşină şi pleacă la Mall. Ei mulţi, rabla bătrână, drumul lung… ajunsă în parcare maşina cedează. Omu’, care ştia ce opţiune are încă inainte ca nevasta să arcuiască interogativ sprâncenele, zice:
-Lasă dragă, du-te tu cu copii la cumpărături că mă bag eu sub ea şi-o dreg până vii tu.
-Păi siiigur, că d-aia ţi-am spălat lucrurile, să te murdăreşti iar…
-Pai, dragă, cum să…?
-Lasă-lasă, vorbim când mă-ntorc!

După ce a făcut cumpărăturile, femeia s-a întors în parcare.
Zona era mai animată ca de obicei. Un mic grup de spectatori comenta din priviri şi-şi dădea coate.
„Să vezi cum se face tolomacu’ de râs!”, gândi ea şi îşi făcu loc mai în faţă. Acolo dădu peste o pereche de picioare dezgolite, păroase şi masculine ieşind de sub caroseria masinii.
Induioşată, gândi:
„Ia uite la el, cum are el grijă de pantaloni…!”.
Îmbrăcate în nişte chiloţi cam largi, părţile pe care, de obicei, le numim private deveneau, la fiecare nouă mişcare a posesorului, din ce în ce mai… publice. Iar stăpânul lor, spre deliciul privitorilor care-şi dădeau coate, nu realiza. Ba chiar, în focul depanării, de cîte ori se rotea de pe o parte pe alta, provoca în rândurile privitorilor un fel de „Ole!” reţinut în fundul gâtului acompaniat de râsete infundate.
Cu cât se opintea mai tare, cu atât se… mă iertaţi, bălăngăneau Dumnealor mai dezgolite.
Şi atunci, femeia s-a hotărât:

A întors copii cu faţa de la maşină, s-a lăsat pe vine şi, cu hotărâre, a băgat mâna ÎNĂUNTRU, in chiloti, a aşezat întreg… „ansamblul” la locul lui şi apoi l-a acoperit cum trebuie cu miscari duioase.

După care, cu buzele strânse într-o linie subţire, s-a ridicat si, cu mâinile încrucişate pe piept, a sfidat pe oricine să îndrăznească să comenteze.
Toţi au lăsat ochii în jos.
Singura excepţie a fost soţul său care, îmbrăcat şi acoperind ochii copiilor, o privea stupefiat de la locul lui din multime.

Mecanicului in schimb…  i-au pus trei copci în frunte!

 1. Tilica

  Bai Cristea, tu nu esti sanatos!
  Deloc!
  He-heeeeeee, de cand am citit rad intr-una de s-au socat si colegii de birou. Le-am citit-o si lor cu intonatia pe care credeam ca le-ai da-o tu. A fost dezastru!

  Apreciază

 2. Julian

  rupere frate!!!!!!! ia bagat mana in chiloti si ia aranjat bijuteriile mecanicului!!!!! cred ca a batuto barbasu dupa aiaaa!!!!!!!!

  Apreciază

 3. pam79

  Dupa povestirea asta,te-am iertat deja pt.episodul de astazi.Nu ma pot opri din ras!Ma tot gandesc la sotul stupefiat!

  Apreciază

 4. Pingback: John Terry si amantele, Lumea nebuna si Cotcodacii – Zambetele de vineri 05.02.2010 | Parerile Artistului in Blogosfera
 5. Azaret

  amasteptat joi ca nebunu sa apara ultimul episod dintro lume nebuna ………..nu a aparatut , sdper sa apara in curind ………….cu stima Andrei

  e super tare de nota 10 showul tau

  Apreciază