Voi ce pronostic dati?

M-a palit un soc dupa o curatenie prin articolele pastrate pentru citit in 2009.
Ce inseamna 10 ani? O eternitate.

In ianuarie 2000 putini auzisera de Google. Publicitatea online insemna strict bannere si email (unii sunt inca tot la nivelul ala). Presa duduia din plin (neajunsa inca sub santajul PSD cu comenzile de stat), televiziunile erau generaliste. Nimeni nu auzise de bloguri iar telefoanele erau folosite pentru a vorbi (hai ca asta e adanca, nu?)

In ianuarie 2010 Facebook are 100 milioane useri doar in USA iar in primavara se consumau pe situl asta peste 6 miliarde de minute-om ZILNIC. Youtube atinsese in toamna 1 miliard de vizionari ZILNIC, iar Technorati anunta 1,4 milioane de postari noi pe bloguri ZILNIC. Wikipedia serba cel de-al 3 milioanelea articol iar iPhone era primul telefon folosit mai mult pentru internet/date decat pentru voce. In ianuarie trecut, la mama netului, in USA, internetul depasea presa scrisa ca sursa de stiri, devenind al doilea mediu de informare dupa televizor. La noi ziarele pe print se inchid pe capete.

… Uau!

Are careva tupeu sa incerce sa descrie ce va fi peste 10 ani?

futurology

 1. Tilica

  -Socializarea preponderent virtuala (Cristeooooo, te omor daca nu mai iesim la bere!!!)
  -Tipuri noi de interfete bazate pe comunicarea naturala (vocale, analiza gesturilor(cam cum comunici tu cu Alf motanul)
  -Andrei are dreptate, pentru simtul asta nu s-a inventat nimic. Inca!

  Apreciază

 2. Radooku

  Stiu ca poate nu e frumos sa citez din clasicii in viata, dar am sa o fac doar din motivul ca m-ai dus cu gandul la ei PARAZITII – ERA DIGITALA :d

  Apreciază