Fratilor, am belit-o!

Drumul spre casa a fost liber, lumea era deja stransa ciopor in fata televizorului. Nu ca in fata unui eveniment care le va influenta viata ci ca la meci: “hai sa vedem cum i-o trage!” si ”Ce zici… il face?”.

M-am uitat si eu, ca la circ, ca la un spectacol de comedie, respectand conventia sa ma duc sa ma pis in pauza, ca sa nu pierd cumva ceva. Oricum “meciul” n-a influentat pe nimeni, n-a facut ca vreun procent bagabont sa treaca “straluminat “ dintr-o tabara in alta. Dar pe mine m-a deznadajduit atat de tare incat, uite, la ora doua noaptea stau cu un pahar de vin si filozofez:

In pana mea, acum stiu de ce m-am dus alaltaieri in Piata la Universitate: de frustrare! Mda. Frustrarea ca am de ales intre un smecheras si un papagal, ambii toxici. Unul predispus la tiranie si altul predispus la dadaceala celorlalti.

Si ce e bulibaseala asta?
Cum dreaq poate Geoana sa o ia peste bot cand e sustinut de 3 partide mari si 5 televiziuni nationale? (hait, parca pe asta am mai auzit-o la cineva) E? Cum adica, un comunist ma asigura ca vrea dezbateri asupra a ce CAPITALISM (wtf!) sa construim, un sef de partid (si) liberal are ca model pe Putin (???) iar un “proaspat turist la Moscova” e atras de Obama?
Nu cumva notiuni ca stanga, dreapta, doctrina, platforma-program si altele nu mia inseamna nimic de mult, singura miza fiind cascavalul?
Ca doar asta ar explica lipsa asta de sens, asta si juma de sticla de vin rasa pana acum.

In Piata Universitatii, alaltaieri, ca iar mi-aduc aminte, m-am intalnit cu Doru. Pe Doru il stiu de aproape douaj’de ani, mai intai din Golania, miscarea de la Universitate din ’90, il stiu de la Club 22, de la Asociatia Revoutionarilor si de la alte mitinguri si proteste unde apare regulat in fata camerei mele video. Lui i-am trantit-o, de a ramas cu gura cascata:

Bueeey Dorule, in pooooola mea, iti dai seama ca au trecut douaj’ de ani si noi tot aicea suntem ca prostii si stigam “Jos Comunismu’!”?

(am mai luat, nostalgic, o inghititura de vin)
Pe toate televiziunile se toaca marunt-marunt iar deontologi si analisti (asta vine de la “anal”, nu?) bat apa in piua, adica, vezi-Doamne, “Cine a castigat confruntarea”…
Ma-ta a castigat-o, bueeeey!
Nush; cine-a castigat-o, dar stiu cine a pierdut-o:

EU, Eu am pierdut-o!
Eu, care dupa douaj de ani sunt pus sa votez intre urmasul lui Iliescu si urmasul lui Petre Roman.

Adica cele doua „jumatati” ale  FSN-ului care a adus minerii!

Asa ca d-aia zic: „Indiferent cine iese… am belit-o, fratilor!”

________

Un comentariu

  1. Tilica

    Cristeo… sa-i dai in gura ma-sii, asa e, si eu nu puteam sa dorm de ganduri.

    (Auzi? Mai e ceva in sticla aia de care zici?)

    Apreciază

  2. Pingback: Tweets that mention -Lumea lui Cristea- Fratilor, am belit-o! -- Topsy.com
  3. Adrian

    Delo, sa-ti explic, ca poate esti prea mic sa stii lucrurile astea:

    Dupa ce a fost cauza Golaniadei din 1990 din Piata Universitatii si dupa ce a adus minerii in Bucuresti, FSN s-a spart in doua:
    -FDSN, (condus de Ion Iliescu) care este PSD-ul de azi si
    -PD, (condus de Petre Roman) care a este PD-L de azi.

    Acum intelegi? Dupa 20 de ani am de ales tot intre FSN si FSN.
    In 20 de ani nu s-au schimbat prea multe.
    Ce inseamna 20 de ani? Pai… tu cam cati ani ai?

    Apreciază

  4. probasescu

    cum iti permiti sa-l faci pe Dl Basescu comunist??? El care a condamnat comunismul in timp ce Geoana il huiduia in Parlament. Esti un nesimtit care a avut carnet de partid si care viseaza si acum la ceausescu!!!

    Apreciază

  5. Trackback: uberVU - social comments
  6. "antibasescu"

    mai usor bai cu pupatul in cur al lui Boxescu, dar la Anvers cine crezi tu ca l-a trimis, Taranistii? Da flota unde e? Da „biletelele” cine le-a scris, da pe Boc cine l-a pus? Da sef la serviciu de informatii cine a pus doar de dragul unui „sufletel”? Da Ridzzi? Da Blonda de la Turism? Da bordurile lui Videanu? Da casa din Mihaileanu?
    Mai vrei, ca mai am!

    Apreciază

  7. Tilica

    Cristeo, ce e cu astia? S-a 9ncins taratza-n ei? Li s-a umflat pufuletii-n stomac?
    Bueeeeey, omu v-a aratat pe cartea de istorie si voi tot p-a voastra o tineti?
    Cristeo, da-i afara!

    Apreciază

  8. probasescu

    lachei ai comunistilor natia asta s-a saturat ca de 20 de ani sa fie condusa de neocomunisti si de vanduti Moskovei. Basascu a fost singurul care a avut curajul sa se lupte cu coruptia chiar in inima magistraturii. E un erou care n-a fost lasat in pace de comunisti si de mogulii din presa aservita.

    Apreciază

  9. fanel

    eu sunt T_anti Geoaba si Proba Secu ….deci ca sa zic asa provin din aceeasi pereche de campioni: Nixu Ceausescu: campion pe celula la dat delatiuni si Leanta: morcovel prin parnaiute.

    Ha ha ha …hai ca te-au trecut pe lista neagra Comunistule!!!!! de ce te iei de Tovarasu Basescu? Cu ce a gresit Intaiul Fiu al T(p)oporului fata de persoana ta? Sa-ti fie rusine…negresit sa mergi maine la biserica sa dai acatiste pentru Dl Basescu.

    Foarte tare replica ta:”Bueeey Dorule, in pooooola mea, iti dai seama ca au trecut douaj’ de ani si noi tot aicea suntem ca prostii si stigam “Jos Comunismu’!”?”. exact ca-n Morometii primu volum:”Niculae, Unde merge domnule?”

    Apreciază