Rezultatele concursului "Vecinii Atomici"

Bai frate, am pus saptamana trecuta o intrebare in finalul episodului de „O Lume Nebuna” (cel mai tare show online de pe la noi) cerand de la useri povesti despre „vecini atomici”, vecini curiosi, bagaciosi, care spioneaza pe toata lumea si care stiu tot ce se intampla in bloc. Prin extensie, asteptam sa ma delectez cu povesti despre vecini.

Asteptarile nu mi-au fost inselate, e plin de comentarii de gen pe pagina episodului iar eu am facut o selectie cu cele mai bune AICI.

Cea mai tare dintr ele, CASTIGATOAREA cum ar veni, repovestita, ar suna cam asa.

___________________________

(La coada la casa in „supermarket”)

vecini-Ooo, salut vecine, n-ai mai iesit la balcon saptamana asta, chiar vorbeam aseara cu avocatu’ de la 6…
-Ei, am fost plecat…
-… da’ cu el e mai greu ca el are balcon mai in dreapta, nu ca mata ezact in fata balconului meu, e mai greu ca el e si putin surd…
-Da vecine… am venit numa’ noaptea tarziu si…
-Ei, am vazut eu ca se aprinde lumina mai tarziu da’… oricum… tinerete-tinerete… si cand se-ncinge…!
(corecteaza)„Aprinde” … lumina se „aprinde”…
-Ei lasa-lasa vecine ca stiu eu… tinetrete-tinerete… vad si eu cand se aprinde da’… vorba e… (aluziv) ca se si-ncinge…!
(incercand sa schimbe subiectul)… si doamna ce face, parca se arsese cu uleiul de la tigaie?
-Las-o bre pe-a mea,ca e bine, multumesc de intrebare! Da’… ca veni vorba acuma… prietena matale ce mai face, mai are… vanataia aia pe fund? Ha? Hai ca si mata… tinerete-tinerete… prea dai palme tare… zau… nu stiu cam sa-ti zic…!
-Vecine, zau…
-Ce „vecine zau”? Bai nene, ce sa va fac, mai trageti si voi perdeaua ca nu e vina mea, eu, am-n-am treaba inainte de culcare ies sa mai trag o tigare. Ce ma mai bombane nevasta…! Da’ ma rog, a bagat de seama ca dupa ce vin de la o tigare cand ai mata vizite… e de bine. Ba chiar ma mai indeamna si ea „auzi Dorele, nu mai fumezi si tu o tigare pe balcon ca, deh… nu stii niciodata cate fumuri mai poti sa tragi si maine-poimaine nu mai ramane decat filtrul !”
-…”Filtrul”…?
-Eiii, lasa vecine ca asa credeti toti cat sunteti tineri… ca „fumatu” tine o vesnicie, pai cum, la varsta matale si eu aveam… trabuc nu alta!
-…”Trabuc”…?
-Ei, nu fi modest ca stii ca de la mine din balcon se vede tot. Ce mai… esti… bine. (Isi aminteste de ceva) Da’ bai frate, bai… tinerete-tinerete… energie din plin da’ voi numa’ asta stiti?
-?
-Ei,  pai numa asa… (ii arata) si.. dai-dai… dai-dai… si gata? Aoleo, nu mai pot eo ca la treijda’ani da’ moaaaaahma! Pai cu o prietena ca a matale… stii cum? Phiuuuuuu! Ca masina de cusut! Si-asa…. si-asa… apropo: doml’e…  da’ aia ca „podu peste calea ferata” de ce n-o incerci matale? Ca domnisoara are si ce-i trebuie ca sa te tii, am vazut eu.
Fii atent (incepe sa arate, cei de la coada asculta fara sa vrea. Babuta din spate e oripilata, pustanul de langa ea asculta cu ochii mari si inghite in sec cu inghitituri cat pumnul. Doamna Nina de la casa incearca sa ascunda dar asculta cu interes facand schema in minte. De aia si greseste bonul si o ia de la inceput) Matale asa… iar ‘mneaei asaaaaa… si pe urma incet… cu grija, nu te grabesti ca strici tot.
(Pustanul deja a inghetat in pozitie cocarjata iar Doamna Nina ia din nou bonul de la inceput)

-… Auzi vecine? Cred ca o sa aplic si eu chestia desi… pare complicat…
-Tinere, matale faci cum ti-am zis eu si e… stii cum? Garantat!
Auzi? hai ca vad ca ai luat o sticla de vin rosu cum ii place ‘mneaei. Banuiesc ca vine in seara asta. Las’ ca ma uit eu din balcon si iti zic.
-Asa vecine, asa, numa sa nu incepi sa strigi de pe balcon ca ne facem de bacanie in bloc. Uite, ia numarul meu de telefon si, daca e cazul, imi zici asa, prin telefon… „mai la stanga…mai la dreapta!”…
(ajunge in fata la casa)
-Doamna Nina,un  „hendsfri” de Nokia aveti?
________________________________

Asa am inteles eu povestirea, dupa cum a fost ea pusa sub forma de comantariu la episod.
Oricum, cel care a pus comentariul, castigatorul concursului si cel care va primi un tricou „O Luma Nebuna” este…

ROENN,

de la care astept un mail cu masura si cu adresa unde sa-l trimit.

Un comentariu

  1. Tilica

    Cristeooooo de mult nu mai scrisesei ceva cu dialogurile alea de ti le imaginezi tu! Tooot nesanatos ai ramas.
    Si zi asa… „trabuc, nu alta!”. Bravo Cristeo, o sa devina Tase invidios, ca el are doar „tigareta”.
    Habar n-am cine e Roenn asta da imi place ca a inteles esenta: „de invatat, invatam toata viata”

    Apreciază

  2. Tase

    Baaaaaa faceti mishto da mine? cristeo de ce nu ai dat amanunte cand povestea ala cu figura cu podu peste sinele de tren k yo no shtiu pasta!!!

    Apreciază

  3. Adrian

    Tase, asta nu e nimic:

    Du-te in pagina episodului sa o citesti p-aia cu ” o vecina m-a filmat vreo 5 min cat timp m-am c***t langa casa ei, dupa care sa dus cu filmarea la maica-mea”.
    Sau p-aia cu impuscaturile cu pusca cu bile, sau… Du-te bai si citeste, merita!

    Apreciază

  4. Pingback: OLN 2-12, Surogat de sperma de vedeta | Anunturi Online Gratis Anunturi Particulari Apartamente Garsoniere Inchirieri Vanzari