"U2 online on Youtube" sau "livestream hits mainstream"

Au americanii termenul de “milestone”. Pe la noi i-ar zice “piatra de hotar” E un semn, un reper, o granita dupa care lucrurrile se schimba radical. Lumea nu mai este asa cum o stiam, devine altfel. Bineniteles ca scriu in ton “emotional” acum, pentru ca impresiile sunt pea puternice.

bono

Da, concertul U2 transmis live de Youtube pe internet a mai intors, definitiv, o pagina in istoria live streamingului. A luat-o frumusel din dreapta si a trantit-o hotarat in stanga, in gramada de “citite”.

Gata, capitol nou pentru televiziunea online.

Youtube a fost astazi cel mai mare canal se televiziune, stabilind (cred, vom vedea cifrele care se vor publica, dar sunt sigur ca e asa) cea mai mare audienta mondiala pentru un eveniment live.

Viitorul este transmisia pe internet.

Sunt ani de zile de cand spun asta si multi  sunt ironici cand aud.

Stau si privesc un concert alaturi de alte (sute de?) miloane de telespectatori si senzatia este extraordinara.
Poate de data asta marketerii, publicitarii si, mai ales, clientii, se vor convinge definitiv ca merita sa investesti in online, ca daca Bono ar bea acum un energizant mesajul ar ajunge instant intr-un numar de locuri pe care retelele de televiziune nu-l pot asigura.

Repet, stiu ca sunt subectiv si sub influenta concertului care se deruleaza dar sunt sigur ca asist la ceea ce se va numi mai tarziu “certificatul de nastere al live-ului pe internet”.

In 69’ nu am fost la Woodstock sa asist la explozia Flower Power dar acum, dati-mi voie sa ma intorc la concertul U2 de pe Rose Bowl LA. Dupa ce se termina, dupa ce-mi trece entuziasmul, voi putea vorbi obiectiv si cu cifre despre ce a fost.

Deocamdata degust!

U2 on youtube

U2 on youtube