Presedintele blogosferei

guerillaVin prezidentialele si iarasi se inflameaza creierele.
O zic in general si nu apropo de ceea ce vreau sa va spun.
Din punctul de vedere al votantului, nimic nou: iarasi campanie, iarasi lipsa de figuri politice votabile, iarasi promisiuni neonorate, iarasi votam “impotriva” si nu “pentru”.

Din punctul de vedere al candidatilor insa…

In 2004 online-ul era ignorat. Pentru 2008 multe figuri politice si-au deschis blog, au venit la intalniri cu blogosfera. Cosmin Gusa a incercat o apropiere (dar a gresit abordarea dupa parerea mea). Gherila online apare si ea…
“Consilierii” incep sa realizeze ca la procentul acela imens de nedecisi sau de neiteresati sau de scarbiti care nu mai deschid televizorul se poate ajunge prin internet.

Si uite-asa ajungem la subiectul de azi.

Un blogger propune un candidat la presedintie si deschide online campania de strangere de semnaturi. Iar presa preia stirea si ii da o denumire comerciala de “Candidatul blogosferei”.

Asta intamplandu-se cu doua luni inainte de alegeri

________________________________________

Acuma, eu stau si ma mir, ce e de fapt:

1)      O initiativa naiva care arata ca segmentul acela de nemultumiti care nu mai pot fi manipulati prin televiziune chiar simte nevoia sa se exprime?

2)      Un test organizat de niste baieti destepti (nu neaparat “agenturi”) care vor sa faca modelul matematic al propagarii si efectelor unei astfel de actiuni?

3)      O miscare de a arunca preventiv in derizoriu orice actiune venita din online

Opinii?

Anunțuri

 1. Pingback: Tweets that mention Cristealizari -Lumea lui Cristea- » Blog Archive » Presedintele blogosferei -- Topsy.com
 2. Tilica

  Cristeo nu mai pune intrebari cu raspuns multiplu ca iar vin desteptii si bifeaza la inttamplare. Kilu’ meu, citind titlul chiar credeam ca se misca ceva, ca picam la consens si ridicam partid si presedinte dintre noi precum partidul piratilor…
  Baaai, nu-mi mai da sperante desarte!

  Apreciază

 3. Adrian

  Bai Tilica, cum ne-a invatat pe noi in facultate? Orice sistem care primeste un impuls oscileaza pana ajunge in noua stare de echilibru. Asa si aici, sunt oscilatiile de la inceput. Li se mai spune si „greselile tineretii”. Blogosfera e inca tanara si face excese.

  Apreciază