RoNewMedia 3, iar Bloggeri vs Jurnalisti?

De cate ori cei din afara online-ului tin o intalnire la care au ca invitati bloggeri se gandesc intens si vin cu o tema „interesanta”.
Intotdeauna, dar intotdeauna, o aleg pe asta: „Bloggeri vs Jurnalisti„.

Gata frate, le-o bagam p-asta si sa vezi ce se-ncing!

-ASCMedia isi incepea anul trecut seria de intalniri cu bloggerii cu „Blogger vs Jurnalisti„.
-Ziua Bloggerilor Bucuresteni, acu ceva vreme, tinea un atelier de discutii cu „Bloggeri vs Jurnalisti„.
-Azi, RoNewMedia, eveniment premium si scump, vine cu „Bloggeri vs Jurnalisti„.

Auziti, da’ idei noi mai are cineva? Sau n-au mai ajuns banii decat pentru resapate?

Nu mai vorbesc ca stiam de la inceput toate argumentele care se vor folosi, pro sau contra. Plus suplimentul cu deontologia meseriei, alta „resapata” inceputa prin blogosfera de mine si Comanescu prin 2006. Dar asta era acum cativa ani, iar nou venitii n-au de unde sa stie.

De ce m-am dus?
Pai m-am dus ca la meci: Sa vad mui cu Ciutacu, sa vad argumente Rogozanu contra argumenta Bobby Voicu si, mai ales, sa vad „Meciul Exceselor” ZosoPetrisor Obae unde asteptam sange.
Ei bine, Ciutacu s-a dat lovit si n-a venit iar „sangele”… lipsa. Meciul, a fost slab. Nici Zoso n-a dat cu parul, nici Petrisor n-a luat-o prea tare prin porumbi. (Retinem totusi ca „poti sa iei o informatie de pe un blog dar nu trebuie sa-l citezi ca sursa caci nu are credibilitate” si, daca nu ma-nsel, „jurnalistii uita de leafa cand e vorba sa dea o stire buna”  ).
Frate, pe bune, asta cresc intr-un copac, undeva?

O singura chestie notabila: pe scena se afla si se crucea de galceava…  Jeremy Wright! (Daca e cineva cere nu l-a pus pe lista de lecturi obligatorii, sa se lase de blogging. este CEO b5media, autor al Blog Marketing etc). A transat problema in doua vorbe:

Singura diferenta intre jurnalisti si bloggeri este ca jurnalistii cred ca sunt mai buni!

Degeaba! Nu l-a ascultat numeni si circul (slab) a mai durat niste zeci de minute. Au mai incercat sa le bage mintile-n cap Fusu si Andrei Rosca. Tot degeaba!

Am toata inregistrarea dar nu cred ca intereseaza pe cineva. Mai bine va zic ca am un interviu in exclusivitate cu Jeremi Wright pe care o sa-l pun, probabil, maine dupamasa.

In rest, m-am intalnit, socializat si schimbat pareri cu Buddha, Bobby Voicu, Zoso, Arhi, Blogatu, Nihasa, Pyuric, Andre Rosca, Adrian Filozofie si, daca am uitat e cineva, sa lase un mesaj.

Atat va mai zic: discutiile cu ei sunt pe banda si vor aparea si ele zilele astea.

Gata, hai ca mai am si alte treburi, diseara se vorbeste despre televiziunea online!

Iar daca vreti o opinie obiectiva si gandita, mergeti la Bogdana, ca ea nu s-a plictisit sa faca o recenzie.

Reclame

 1. Victor Ciutacu

  Ciutacu nu s-a dat deloc lovit, ci a refuzat sa participe. Nu exista nicaieri vreo confirmare scrisa/vorbita a mea. Ma simt ca, Dumnezeu sa-l odihneasca, Dan Spataru pe afisul Miss Piranda.

  Apreciază

 2. alinutze

  @Victor Ciutacu – ca tot vorbea Adi de deontologie! Te-au trecut pe afis fara sa verifice daca vii ori ba! Curat jurnalistic, coane! 😛

  Apreciază

 3. artistu

  Adi chiar si daca sa zicem ca organizatorii s-ar fi gandit sa faca discutia doar pentru bloggeri noi tot degeaba o faceau. De ce? Pentru ca granita dintre bloggeri si jurnalisti aproape ca nu mai exista. insa infricosati de ce li s-ar putea intampla, nici unii si nici altii nu au chef sa treaca peste ea si sa lase circul asat de 2 bani cu BA PE A MAMEI TALE!
  P.S. S-ar parea ca acesta CRIZA lasa un gol de idei si prin capul unora! :((

  Apreciază