LIVE in Club A (prezentare de locatie)

Club A este o locatie cunoscuta bloggerilor, mai ales prin intalnirile organizate aici de Asociatia Consumatorilor de Media, prin presedintele sau Horea Badau. Ne-am intalnit acolo in dezbateri cu Ion Iliescu, Adrian Nastase, Cosmin Guse, Victor Ponta, Dan Andronic, Victor Alistar si multi altii.

Ca inregistrari, intalnirile au fost mai initial fotografiate, apoi s-au scris articole pe bloguri. A urmat apoi inregistrarea video, asa incat pasul pana la transmisia live s-a facut repede.

Am transmis personal de acolo…

o intalnire cu Dan Diaconescu despre tabloidizarea televiziunilor si, in seara aceasta, dezbaterea organizata de coalitia „Opriti Codurile” despre trimiterea spre aprobare a codurilor Penal si Civil FARA o dezbatere publica prealabila.
Deaspre rostul si efectele intalnirii voi comenta pe alte bloguri, aici doar despre transmisia video.

Spatiul: in general este suficient transmisiei asigurand o adancime mai mult decat suficienta cadrului. Sala dispune si de o mica scena de 1m inaltime, facand ca preluarea unor vorbitori sa se faca cu usurinta din punctul de vedere al vizibilitatii. Aseara asezarea a fost insa in stil de masa rotunda, in sala, ceea ce a limitat posibilitatile de preluare cu o singura camera, necesitand cel putin doua, ideal trei.

Lumina: este de discoteca, spoturi care bat in sala. Daca se reorienteaza spre scena (care are si doua reflectoare dedicate) se poate prelua ce se intampla pe scena in bune conditiuni. Aseara, prin asezarea in cerc in sala, lumina a fost insuficienta, calitatea imaginii avand de suferit.

Sunetul: sala are sonorizare proprie, priza de sunet putand fi luata din mixerul de sunet. S-a auzit foarte bine.

Internetul: marea problema a salii. Nu are acces la internet, pe de-o parte, este situata la subsol, pe de alta. Asta ingreuneaza foarte mult transmisia, internetul mobil 3G ne facand fata conditiilor din subsol. Imaginea a fost foarte sacadata datorita latimii mici de banda accesibile.

Concluzie: Sala are potential dar pana la o legatura internet prin cablu, deocamdata doar in cazurile exceptionale in care iomportat este mai mult evenimentul decat calitatea

_________________________________________

foto: Paul Ispas iLL.ro

Reclame