Yesss!!! Militienii pot fi invinsi!!!

Am zis-o de mult: putem lupta cu sistemul cand o ia razana!

-Eu m-am opus cand ei au vrut sa-mi ridice masina.
-Ei au ripostat impotriva unor masuri arbitrare
-Presa a preluat stirea
-Un ONG premiaza initiativa, alaturi de altele care, la randul lor, au invins sistemul.

Sfatuiam in articolul acela:

1)in contact cu autoritatile nu va lasati intimidati. Aveti drepturi.
2)nu ripostati cu ceva care v-ar putea fi imputat legal (injurii, violenta, orice care le-ar da posibilitatea sa va prinda cu ceva. Este esential)
3)INREGISTRATI. Este lucrul de care se tem toti, este punctul slab. Vor deveni magari, vor refuza, vor face presiuni. Daca e noapte si e pustiu vor vrea sa va confiste telefonul. Nu va lasati. Va aflati in spatiul public si va filmati pe voi in relatie cu autoritatile. Daca e posibil filmati-va mai multi, filmati-va unul pe altul. Imagini cu un politist agresand un cetatean sunt visul oricarei televiziuni. E de ajuns ca unul dintre voi sa plece cu imaginile si acestea vor deschide programele de stiri.

Daca nu vor sa stie de lege, macar sa stie de frica.

Nu ma gandeam ca, la doua luni distanta, cineva chiar aplica acele idei si se ajungea la asta:

Mai ramanea sa vedem finalul: aveam dreptate? va da militia inapoi sau o vor tine cu nesimtire ca gaia matul?
Cine avea sa cedeze?

Dupa ce dadusera un comunicat in care se facusera de tot cacatul, povestind ca omul nu voise sa se legitimeze, capii politiei au avut superba inspiratie sa se uite si pe iutub si sa descopere buletinul pe bordul masinii militienilor.

Imaginea a fost determinanta. Urmarea?

Un comunicat de presa ne anunta:

„Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a dispus sancţionarea cu „mustrare scrisă” a poliţistului implicat” si „s-a propus Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte „neînceperea urmăririi penale” a lui AG pentru infracţiunea de <<sfidare a organelor judiciare>>, faptă prevăzută de art. 2721 din Codul Penal”.

Da, stiu, e un cacat. S-a oprit abuzul si un militian a primit o palma peste incheietura, Nu-i asa?
Nu!
Pentru AG e o diferenta imensa: a scapat de dosar penal.

Iar inregistrarea video a fost cea care a rasturnat totul.

Continuati sa ii filmati si poate ii mai oprim!

______________________________________________

foto

Anunțuri

 1. Andu

  In cazul de fata se vede clar ca autorul filmarii avea ceva pregatire intelectuala.Vorbea cursiv,folosea cuvinte care,in ziua de azi,sau mai bine zis,in tarisoara noastra sunt cam rar utilizate si aplicate.De doi ani de zile,de cand am intrat la facultate,caut un motiv sau un pretext de a face un „show”(ca sa zic asa)cu astfel de oameni care pur si simplu sunt niste imbecili.Orice PROST cu un pic de autoritate in mana se crede buricul pamantului.Daca o sa vedeti la televizor un reportaj cu titlul „Student pus sub acuzatia de ultraj” sa va amintiti de comment-ul meu pentru ca sincer,simt in pipi,ca o sa vina si vremea mea.Nu as putea avea puterea psihica si calmul pe care l-a avut dansul cu reprezentantii legii(care acesti reprezentanti fac un an si jumatate de scoala pentru a face astfel de abuzuri).Va salut domnule si va multumesc pt episoadele pe care le faceti pe 220.Emisiunea d-voastra este sg motiv pentru care intru pe site-ul acela.Numai bine,semnat un aproape reprezentant al generatiei analfabete.

  Apreciază

 2. Adrian

  Andu, am trecut si eu prin astfel de momente de frustrare generate de viata de zi cu zi (si, tinand cont ca am trecut, in afara de comunism, si prin 20 de ani de „democratie”, au cam fost vreo cateva…).
  Show se poate face si fie cu camera ascunsa, sa-i dai de gol, fie spunand lucrurilor pe nume in fata camerei.
  Te tenteaza vreo modalitate?

  Apreciază