Chiar daca au mentinut vizele pentru noi, tot putem merge in America

Frate, tot ii facem pana la urma!
NETv a aflat pentru Cristealizari o bresa in sistemul de securitate al US care ne-ar putea permite, mie si celor ce impartasesc aceeasi pasiune cu mine, sa cucerim America indiferent de faptul ca Unchiul Sam tot ne cere vize. Trebuie doar sa fiti, ca mine, pasionati de video.

Ambasada SUA a lansat miercuri, 15 octombrie, un concurs video online international.

Competitia „DEMOCRACY VIDEO CHALLENGE” invita amatorii sa creeze scurt metraje care sa continue ideea „Democratia este …” si sa le incarce pe YouTube. Daca ai cel putin 18 ani, creaza un film (documentar, de fictiune, actiune, animatie) care sa nu depaseasca 3 minute, sa fie in limba engleza sau sa fie subtitrat in limba engleza si incarca-l pe YouTube la adresa http://www.youtube.com/democracychallenge, pana la data de 31 ianuarie 2009.
Sapte castigatori (sase regionali si unul anonim) vor fi desemnati prin sistemul public de vot online al YouTube. Cei sase castigatori regionali vor beneficia de o vizita in SUA platita integral de organizatori, vor participa la spectacole de gala organizate la Washington, D.C., New York si Hollywood si vor avea prilejul sa intalneasca profesionisti din lumea filmului american, reprezentanti ai guvernului SUA si sustinatori ai democratiei americane din societatea civila.

Frate, vor sa afle de la noi ce e Democratia? Ha!
Gata, hai sa le aratam!
Drept pentru care, daca are cineva o idee cinematografica depre ceea ce este democratia si nu are cum sa o realizeze (da eu v-am zis sa va pregatiti ca vine „revolutia video”) ei atunci il servesc.
Il servesc frate si, facem filmul si plecam in cele Americi.

Sa va vad ce idei aveti!

Detalii pe http://bucharest.usembassy.gov/democracy

Un comentariu

  1. Arhi

    te inseli, chiar daca castigi, tot ai nevoie de viza, iar la ambasada te poate respinge, nu ti se creeaza conditii speciale. cunosc cazuri

    Apreciază

  2. Adrian

    @Arhi: la interviu, una dintre cele mai devastatoare intrebari este „scopul vizitei”, care elimina mai mult de jumatate dintre apelanti.
    Daca la aceasta intrebare raspunde insasi Ambasada SUA, sansele de respingere scad drastic.
    Titlul e, un pic, jurnalistic, dar este adevarat.

    @Messa: se cere doar o continuare a propozitiei „Democracy is…”. De aici incolo intervine meseria fiecaruia.

    Apreciază

  3. Mario

    Trebuie sa fi specialist, sa fi profesionist de film ca sa poti sa participi? Eu, asa cum sunt, amator, am sanse? Cine alege filmele castigatoare?

    Apreciază

  4. cristi

    @ Mario asa cum spune in articol, nu trebuie sa fi profesionist. Trebuie doar sa ai o idee buna de pus in practica, probabil calitatea constand nu atat de mult in realizarea tehnica, cat in ideea din spatele clipului.

    Apreciază

  5. Blegoo

    Rahat cu apa rece, democratia asta. Americanii, shulfele cele mai mari da pa fatza pamantului, ei si democratia lor care este… MANARITA!
    Si nu asa… delicat, ca la noi…
    Manarita GROSIER!
    Cum zicea Gherase Dendrino… „Lasati-ma sa cant” , nu?
    Da, sigur, da’ intai, ia-o ‘n gura.

    Apreciază