Concluzii pe fuga

1-70% dintre bucuresteni nu s-au dus la vot. In general, ne doare-n „plici” de politica de care ne-am saturat ca de mere acre. A devenit doar un spectacol, un meci la care te uiti, bei de faricire ca a castigat sau de oftica cum ca a pierdut echipa favorita si pe urma te iei cu altele.

2-Ceilalti 30% voteaza pe baza imaginii formate de media. De aia a castigat un carismatic fara program dar cu imagine de haiduc ce a evitat toate capcanele „poterei”. Ca program a avut Blaga si pregatire avea Orban. Si? La ce le-a folosit?

3-Consilierii e campanie sunt depasiti de un proces pe care nu-l mai inteleg. „Specialistii”… au fost redusi la nivel de „oameni care pot da un telefon sau manui un buget”, dar care nu mai inteleg un mecanism aparent fara logica.

4-Independenta lui Oprescu, cata era, se va duce ca un fum. „Independentul” Oprescu e deja revendicat de PSD si va trebui sa faca alianta cu toti (inclusiv cu BECALI-!!!, de exemplu, sau Romania Mare) daca vrea sa poata misca printre consilierii de la Capitala. Altfel Bucurestiul va fi neguvernabil.

5-Tampenia cu „sanctionam clasa politica” isi arata roadele: avem un primar simpatic-foc, „independent”, votat de doar 17% dintre Bucuresteni si care va trebui sa faca enorme compromisuri caci e un fel de „Fiul Ploii” fara nici o infrastructura in spate. Dupa „sanctiunea” asta situatia e si mai complicata decat inainte.

In final, trei intrebari:

-Cine a castigat alegerile?
-O ia Basescu la vale?
-La viitoarele prezidentiale castiga Oprescu?