Mascatii "trag cu tunul in vrabii" (concluzii)


Un numar de 46 de persoane au fost retinute azi in jurul orei 11 in incinta fabricii „Timpuri Noi” din Bucuresti. Mascatii au intervenit in forta imobilizandu-i si transportandu-i la diferite sectii de politie.Cateva ganduri:

-era vorba de un grup multinational de protestatari antinato veniti special aici pentru actiune. Cum comandantul Politiei Bucuresti, chestorul Marian Tutilescu a preferat sa „nu comenteze” intrebarea daca aveau informatii anterioare, banuiesc ca agentiile cu care coopereaza ii tinusera sub observatie si de la granita ii preluasera ai nostri. Tocmai de aceea, doua cetatene elvetiene au fost arestate pe strada „avand informatii ca se indreptau spre hala”.

-in conditiile cunoasterii existentei grupului trupele erau pregatite de interventie, asteptand doar pretextul. Acesta a fost (presupusul) comportament violent asupra paznicului. Atentie, in aceste zile, nu va manifestati violent, nu angajati altercatii cu reprezentantii legii, nimic ce ar putea fi imputabil. „Anarhistii” 😀 au fost arestati deoarece s-au batut cu paznicul.

-acelasi reprezentant al Politiei a declarat ca, desi s-au gasit inscrisuri antiNATO, nu exista elementele constitutive ale unei infractiuni. Libertatea de expresie este garantata de Constitutie. Daca un banner antiNATO nu e infractiune, cu atat mai putin un tricou PRO TEO PETER.

– daca o manifestatie pasnica nu tulbura linistea publica si nu calca nicio lege prin mesajele pe care le poarta, nu inseamna ca nu poate fi „sparta”: ramane intotdeauna provocarea.
Pot aparea persoane care sa poarte tricouri cu inscriptii obscene, ilegale, indemnand la violenta, sau alte asemenea. Trebuie izolate. Sau ar putea aparea „cetatenii indignati” care sa creeze scandal. Atentie, ar putea deveni violenti, tocmai pentru a putea crea premisele interventiei. Tocmai de aceea, orice participanti la o manifestatie PRO-ceva din zilele acestea trebuie SA NU RASPUNDA LA PROVOCARI.

-Base, de la tribuna conferintei de presa de la malul marii, a anuntat ca, impreuna cu omologul sau american, au hotarat sa gaseasca ” o solutie general acceptabila pentru familia lui Teo Peter” (ascultati cu propriile urechi)
Daca si ei sunt de acord ca lucrurile nu sunt tocmai in regula…

Anunțuri