Schimb Teo Peter pe Logan (nou)

protest-teo-peter.jpgLa 4 decembrie 2004, puşcaşul american Christopher VanGoethem se întorcea la locuinţa sa din Bucureşti, când a intrat cu maşina într-o intersecţie şi s-a ciocnit cu un taxi în care se afla Teo Peter. În urma impactului, Peter a murit, iar taximetristul a fost rănit.
Sergentul american a fost găsit nevinovat pentru acuzaţia de omor prin neglijenţă. In pledoaria finală, avocaţii au arătat că acuzarea nu a reuşit să demonstreze că Teo Peter se afla în taxiul lovit de maşina condusă de Cristopher VanGoethem, având în sprijinul lor şi faptul că ofiţerul român de poliţie, pompierul de la descarcerare şi şoferul ambulanţei, care au venit la locul accidentului, nu au fost citaţi ca martori.
Potrivit purtătorului de cuvânt al bazei Quantico, Sean Wright, unde a avut loc procesul, a precizat că verdictul este final şi nu se poate face recurs.

Teo Peter Jr. a făcut publice ofertele americanilor, dinainte de proces: în 2005 au oferit familiei 11.500 de dolari, iar în 2006, înţelegând cât de mari sunt costurile funeraliilor, au mărit suma la 16.500 de dolari pentru întreaga familie.

Asta e tot!

Pai cum pula mea (e prima oara cand nu folosesc prescurtarea „PLM”) sa nu te ia cu spume??? In mod exceptional, deoarece era o figura cunoscuta in lumea artistica a Romaniei, Teo Peter a fost echivalat cu un Logan?

Si noi avem de gand sa stam cu mainile-n san?

Sustin ideea lansata de Alin Farcas si afisez bannerul, astept amanunte asupra protestului familiei lui Teo Peter la care vreau sa ma implic mai mult decat simplu participant, dar incep sa ma intreb: Ce vrem sa facem? Ce vrem sa cerem? Cum avem de gand sa o facem in asa fel incat sa nu fim confundati cu o gloata de scandalagii de care e plina Romania?
Tocmai de aceea, duceti vorba mai departe ca am lansat o provocare la care astept raspunsuri la „comentarii”:

Care este cea mai realizabila idee de protest impotriva jignitoarei sentinte?
_____________________________________________

 

Pana atunci cititi, asa cum am preluat de la Alin, traducerea unui pasaj din „Declaratia de Independenta” de care fac ei atata caz:

We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.

Adică:

Noi menţinem aceste adevăruri a fi postulate (auto-evidente), acela că toţi oameni sunt creaţi egali, acela că sunt dotaţi de către Creator cu anumite drepturi inalienabile [şi] acela că printre aceste drepturi se află şi viaţa, libertatea şi căutarea fericii.

 1. tilica

  Asa e tata, iar le ziceti bine!
  „Nu s-a putut dovedi ca a fost in masina”… in gura masii! si l-au dat la pret de Logan! Astora ne inchinam? Astora ne-a inchinat Baselu?
  Sa-l primim pe Bush cu oua clocite si pe urma sa dovedeasca el ca era in traiectoria oului!

  Apreciază

 2. alinfarcas.ro

  Salut. Sa stii ca nu e necesara o „propunere de protest impotriva jignitoarei sentinte”. Trebuie doar sa avem autorizatie, oameni care sa vina, cat mai multe pancarte, si mesaje cat mai „usturatoare” (vezi sloganul de campanie). Putem foarte bine sa nici nu deschidem gura. Un mars al tacerii, dar cu pancarte care sa urle. Pe cabral.ro citeam de exemplu cum „ala negru” (asa-si zice, nu mi-s rasist) facea dintr-o chestie simpla, una complicata. „Ce cerem? Cum cerem? Cat cerem? Cui cerem?” Noi, odata ajunsi la protestul asta – dac-om primi autorizatie – NU TREBUIE SA CEREM NIMIC! Trebuie doar sa aratam … Daca e cazu`, la presiunea presei, poate o sa repare singuri greseala. Detalii afli curand.

  Apreciază

 3. Adrian

  @Alin: adunare cu pancarte / mars al tacerii / aruncat cu oua / cuvantari inflacarate… toate sunt cate o idee in sine, separata de celelalte. Daca ne strangem doar de dragul de a ne strange, dupa care ne vom uita unii la altii ca „ok, si acum…?”, rezultatul va fi ca fiecare va face ce crede, de la mars al tacerii pana la incaierarea cu politia (care o sa cam fie…)
  Iar establishmentul, care atat asteapta, va pune imediat eticheta „bloggeri=exaltati”

  Am cerut doar o idee. Cer mult?

  Apreciază

 4. Pingback: alinfarcas.ro || dur, dar sensibil în acelaşi timp - INVITAŢIE LA PROTEST PAŞNIC
 5. Pingback: INVITAŢIE LA PROTEST PAŞNIC- leapsa « Zumzi’s Weblog
 6. Pingback: » Blog Archive » Campania pro Teo Peter
 7. Pingback: Campania pro Teo Peter « Adrian Enache
 8. Pingback: Invitatie al protest pasnic- leapsa « Preoteasa’ s blog
 9. Pingback: » Invitaţie la protest paşnic - Leapşa - Leyla’s Blog
 10. Pingback: Dida`s blog » Blog Archive » Protest paşnic
 11. Pingback: alinfarcas.ro || dur, dar sensibil în acelaşi timp - PLANU` DE “BĂTAIE”
 12. Pingback: alinfarcas.ro || dur, dar sensibil în acelaşi timp - PROTEST “TEO PETER” - DETALII
 13. Pingback: Simple Words » Blog Archive » Pro(test) TEO PETER
 14. Pingback: 5 minute pentru Teo Peter » Cristealizari
 15. Pingback: Miscare pasnica | Toma Alexandru