Goanga cu realitatea virtuala

virtualreality.bmpImi puneam odata problema, intr-o postare video, despre ceea ce defineste aceasta atractie magica (si, uneori, bolnava) catre internet, catre realitatea virtuala, catre cyberspace. De ce acolo si nu in lumea reala?

Am facut un rating nesperat. Dintre multele raspunsuri primite pe blog, pe mail, pe Mess sau pe Trilu unde il publicasem, doua directii mi s-au parut notabile:

 • pentru ca acolo pot fi oricine
 • pentru ca acolo nu trebuie sa-mi asum responsabilitati.

Mi-am amintit de asta cand am aflat ca, in Clarence NY, Brian Barett de 22 de ani a fost impuscat in timp ce pleca de la slujba. Principalul suspect este Thomas Montgomery, coleg cu primul.

Motivul?

Gelozia: amandoi corespondau pe internet cu aceeasi femeie din West Virginia.

Politistii au analizat computerele si au gasit mii de mesaje, unele chiar licentioase, ca sa zic asa (BTW, oare ce s-ar gasi pe computerele noastre la o analiza serioasa, v-ati gandit?) dar din nici unul nu reiesea ca vreunul din cei doi barbati intentiona o intalnire live cu femeia. (intre cele doua regiuni este o distanta apreciabila, totusi…!)

Si atunci… de ce PLM trebuia ucis???

–––––
Mai tarziu, au iesit la iveala amanuntele:

Victima spusese adevarul, avea 22 de ani, era student, voia sa devina profesor.

Ucigasul in schimb, desi se declarase un militar de 22 de ani (tinerel, deh!) proaspat venit din Irak (vai ce romantic!) era de fapt un muncitor de 47 de ani, tata a doua fetite adolescente si care de 12 ani lucra la aceeasi fabrica de la periferia orasului Buffalo.

Asa e, pe internet poti fi oricine doresti!

Mai tarziu s-au aflat date si despre obiectul disputei, tanara de 18 anisori care cauta cu infocare pe internet relatii (la distanta sau nu). Practic, ea nu facuse nimic ilegal si a fost lasata in afara procesului.

Ce i se putea imputa?

 • Faptul ca isi cauta parteneri de discutie pe internet?
 • Ca scria cu simtire?
 • Ca generase sentimante atat de puternice incat cineva ucisese (absurd si inutil) din gelozie?
 • Ca in realitate avea peste 40 de ani si ca adoptase pe internet numele, varsta, datele personale, fotografia, ID-ul si pagina de web a fiicei sale de 18 ani…………….?

___________________________________

Nu e goanga, e realitate, (nici macar virtuala). O spune New York Times

Reclame

 1. Tilica

  M-a sunat Tase sa-mi zica de idiotii astia. (Vezi, Cristeo, ce mult te iubeste „falfabetaru'”? Acum a inceput sa citeasca!!! :)) )
  Stii care-i paradoxul, in lumea asta noua si oarecum ciudata a spatiului virtual?

  Raspuns: e ca singurul care a spus adevarul, a fost sincer si a avut incredere in semenii lui a primit trei gloanta-n creier.

  Apreciază