Goanga cu “…si cand le-am dat un picior…! (nu l-am mai gasit)”

Am un respect deosebit pentru cei care nu se lasă doborâţi. Nici chiar atunci când 9 din 10 dintre semenii lor ar face-o.
Lui Kate (foto) îi lipseşte o parte din piciorul stâng. Poartă o proteză. Nu, nu este “handicapată”. Merge fără probleme. Ba chiar aleargă. Aleargă atât de bine încât este… atletă.
Şi, ca atletă, trebuia să participe la Paralympic Games- 2006 de la Amsterdam .Venea fata too-ocmai din Noua Zeelandă, şi de acolo vii cu avionul, cu certitudine. Tot aşa, ca fostă deţinătoare a recordului la 400m la categoria ei, a cam umblat cu avionul de colo-colo, pe la reuniuni sportive. Acum se ducea la Amsterdam la Campionatele Mondiale.
Mai avea de făcut un zbor scurt de la Londra la Amstredam
Ei, da, dar a ajuns pe aeroporturile britanice, (alea innebunite de măsurile de securitate) care i-au spus că… trebuie să dea proteza la cală, “la bagaje”. Că nu o poate lua cu ea în cabină nici măcar ca “bagaj de mână”(*). Iar la proteste britanicii răspundeau una şi bună: “sorry for the inconvenience but…”

Şi uite-aşa, “obiectul” în valoare de 8.425 USD a fost incredinţat pe mâinile sigure ale British Airways. Atât de sigure încât, chiar ei dacă ar fi vrut să-l fure, nu ar fi fost în stare.

Căci nu mai ştiau unde l-au pus!!!!!!!!!!

Ajunsă la Asterdam după scurtul zbor, atleta a vrut să facă un antrenament. Aşa a aflat că sistemul britanic de gestionare a bagajelor cam şchioapătă. La plângerea ei, i s-a trimis, târâş-grăpiş un răspuns: “ar putea fi la Heathrow, într-un hangar alături de alte 20.000 de bagaje”. Adică, cine vrea, poate s-o ia pe ghicite (Pălărie-ntr-un picior…) şi să caute.
Şi să nu uităm, femeia era acolo să concureze pentru o medalie.
Alergănd!
După câteva zile, cu intervenţii, firma producătoare a acceptat să mai facă, în regim de urgenţă, (în general durează săptămâni) un exemplar pe specificaţiile atletei.
Care a plecat la faţa locului. (Deşi se punea problema, cum o să aducă proteza la Amsterdam. Cu avionul?) Oricum, de antrenat nu se putea antrena!
Pâna la urmă a învins tenacitatea britanică. După ce a luat “la mână” cele 20.000 de bagaje din hangar, au găsit coletul cu pricina. Atleta pierduse aproape o săptămână de antrenamente, prinzând la limită startul concursului.

A luat medalia de bronz!
________________
(*) Mai degraba…”de picior”?

Reclame

Un comentariu