Big Brother si Motiunea

bilacamera.JPGNu pot sa nu ma intrerup din proiectul la care lucrez ca sa nu v-o zic p-asta cu votul “Lotunii de Cenzura”.
Nu va speriati, las pe altii sa despice firu-n paispe “ce si cum” si alte rahaturi care plimba aer prin trahee, umplu timp de antena, coloane de ziar si mega de memorie.

Eu va zic doar atat:
Bila alba in urna alba inseamna vot “PENTRU”
Bila neagra in urna alba inseamna vot “CONTRA”
La numararea bilelor, in urna alba s-a gasit o bila neagra invelita in hartie alba

(Nu mai rade ca proasta-n targ cand si-a vazut fofoloanca-n balta! Gandeste!)

Un “ales al neamului” a vrut sa-si mascheze votul. A vrut sa poata arata in pumn o bila care parea a fi alba, desi era neagra.
Si acum intreb:
Sa o arate… cui? Se ferea… de cine? De mine si de tine care i-am ales? Ei, cacat! Li se rupe de noi pentru ca ei, asa cum am mai zis de atatea ori, dau socoteala Partidului, ca el i-a pus pe liste. Nu ii intereseaza binele public, ci binele… Partidului.
Care Partid, e cu ochii pe ei, le urmareste miscarile, poate ii fotografiaza sau ii filmeaza. Iar ei trebuie sa arate la camera ce culoare are bila cand o pun in urne. Iar daca mai au un rest de constiinta, sau, mai degraba, daca joaca la doua capete sau sunt santajati de adversari si trebuie sa voteze "invers", trebuie sa gaseasca tertipuri ca sa insele Partidul.

Cine a zis ca Securitatea a disparut? …ca ochiul vigilent al Clasei Muncitoare a facut albeata? Aiurea! Nici macar nu mai poarta ochelari, ca asta ar atrage atentia.

Acum, are lentile de contact.
Big Brother e mai tare ca oricand!

Reclame

 1. Tilica

  Bai, esti sigur? Ca prea e gogonata. Dar dupa cum te stiu, tu nu dai dume.
  Haaaa-ha! Asa, sparge-i-as la noada, au inceput sa-si tradeze chiar si stapanii… Huo, la oase!!!

  Apreciază

 2. cristea

  Este sigura, ca nu ma joc cu vorbele. In urna erau „minciunele”: bila neagra infasurata in hartie alba, o pastila alba, orice numai sa scape „de ochiul vigilent”.
  Care ochi vigilent?
  Ha!
  Ia priviti filmul care urmeaza….

  Apreciază

 3. Pingback: Alba-neagra la nivel inalt at ALINUTZE