Goanga cu “Telefoanele”

Cautand pe net material de "Goange" dau peste o chestie care imi trezeste aduceri aminte.
Birocratie, cozi, nepasare fata de client, aroganta de functionar la ghiseu…

Ei, intr-un moment nefast al vietii mele am fost nevoit sa ma mut. Am depus cerere la telefoane sa-mi mute postul telefonic la noua adresa. Am intrat in hatisul birocratic. Am facut reveniri, am dat spaga, am apelat la o vecina care lucra la Telefoane, am "cunoscut" o tipa care lucra la instalari… canci!
Am primit raspunsuri dactilografiate la masina, alea-alea… ca "sa vedeti…" Nu mai vorbesc de aroganta lor de semizei cu care te tratau la ghiseu…

Atunci i-am blestemat cu o vorba de o auzisem la bunicu, om ce trecuse prin criza din 1933 "Huideo, manca-v-ar falimentul!"

Eeeeei, dar a venit telefonia celulara, ecomia de piata, problemele pentru Romtelecom, disponibilizari, ehe…! Ii ajunsesera vorbele mele. Deja imi patentasem o noua injuratura: "Avear-ati soarta lu' Romtelecom!" Practic, ii manca concurenta.
Atunci am primit acasa, intr-o recomandata aratoasa, scrisa pe un ton festivist, de parca tocmai castigasem la loterie, VESTEA: Mi se aprobase mutarea postului telefonic! Fusese nevoie sa se schimbe regimul, sa se privatizeze, sa dea cu nasul de concurenta si de perspectiva falimentului si, mai ales (futu-i in gura, ma iertati) SA TREACA PAISPREZECE ANI!!!

(Daca zice vreunul ca e goanga, exista acte. De cand am depus cererea de mutare si pana am primit aprobarea, au trecut paisprezece ani)
Acum respir adanc, incerc sa ma calmez si va zic cum mi-am adus aminte de toate astea. Cautand material pentru Goange, dau peste cazul unei englezoaice care… (dar, mai bine, asta maine)
_____________________________

Noroc cu telefoanele mobile, asta e! (Blogvertisingul continua) 

Un comentariu

  1. alinutze

    Ca sa vezi diferenta!Acum, fiindca a avut grija sa-si faca o faima de capra raioasa, Romtelecomul se da peste cap sa te faca client!
    Dupa ce-am facut cerere de instalare de post telefonic (stand la o coada de 10 persoane, dintre care 8 venisera sa-si desfinteze postul si unul sa faca reclamatie ca desi platise, ii venise restanta de nu stiu cate milioane) si mi s-a spus ca intr-o spatamana vin sa-l instaleze, m-am trezit cu ei la usa a doua zi, la 7 dimineata!
    Si, la ce oferte iti fac, mai au putin si platesc ei abonamentul, numai sa nu te piarda!

    Apreciază

  2. Pingback: A doua goanga cu “Telefoanele” » cristealizari