Goanga cu politista cu doua slujbe

Asta e, tata, nu te ajungi cu banii, iti iei o a doua slujba!

Am destui colegi, mai ales dintre cei foarte tineri, care au cate doua, sau daca nu, trei slujbe.
Daca omu-si face datoria, pe angajator nu-l intereseaza ce se intampla in timpul liber al angajatului. Sanatate si putere sa-ti dea Dumnezeu, ca nevoie de bani in plus are oricine. Mai ales daca esti femeie, deci, prin definitie, cheltuitoare.

Doamna despre care vorbesc, aflata intr-o perioada de probleme financiare, traia în Noua Zeelanda. De nevoie, pentru “schimbul de noapte”, a ales o alta meserie decat cea pe care o facea ziua. Femeie cu respect fata de lege, ea nu s-a apucat de furat, de escrocherii, sau de cine stie ce altceva. A ales, să fie clar, o meserie nu numai legala la ea acolo ci si chiar bine platita. (Reprezentanta sindicatului national recunostea ca se pot castiga pana la 500 de dolari de-ai lor, cam 300 de verzi americani, pe zi. Sau, în cazul ei, la schimbul trei, pe noapte.)

Nu calca nici o lege, nici macar vreo prevedere a contractului cu primul loc de munca.

Si totusi…

Primul angajator, departamentul de Politie al Noii Zeelande, i-a pus în vedere sa renunte la slujba de schimbul trei, desi NZPD permite politistilor sai o a doua slujba.
A iesit, bineinteles, scandal, “cenzurarea unor drepturi cetatenesti”, “abuzuri in administratie”, “cine mai respecta legea daca politia n-o face”…

Purtatorul de cuvant al politiei a fost nevoit să facă o declaratie publica in care a explicat ca, desi departamentul pe care-l reprezinta “ii sustine pe cei care isi iau o a doua slujba”, doamna politist va trebui sa înteleaga ca nu poate lucra ziua intr-un departament de politie si noaptea intr-un bordel.

Apar conflicte de interese(*) si colo, si colo…

______________________
(*)-Fetelor, ia, ca am o pauza! Care esti libera, baga certificatul de sanatate la control cu viza la zi. Sa nu mai bat drumu' maine dimineata cu parteneru' meu.
-Da' ce, fataaaa, saptamana trecuta tu nu-l aveai expirat? Si ai amanat controlul! Mai lasa-ma si pa mine pana maine, nu fi naşpa!

Reclame