Goanga pentru fetite

L-au dorit foarte mult.
La inceput, tentativele de a-l concepe erau o bucurie. Mai tarziu, cum nu aveau efect, au devenit o obligatie. Mai ales la anumite zile si ore. Au urmat tratamente de fertilitate, care insă n-au adus imbunatatiri. Apoi au incercat proceduri de… ma rog, ce s-o mai lungim, dupa doua sarcini pierdute, intr-o zi, din nou, vestea cea buna: acolo, inauntru, se prinsese iarasi o samanta de viata.
De teama, o tineau tot timpul sub observatie. Controale, analize, ecografii.
La una dintre ele s-a observat o malformatie grava la coloana. Oasele nedezvoltate lasau la vedere maduva spinarii. In scurt timp, aceasta urma sa fie afectata iar viitorul copil ar fi devenit un fel de…

Parintii n-au fost de acord cu intreruperea sarcinii. Au căutat cu disperare pe cineva care sa poată opera asa ceva. Practic, trebuiau cusute impreună marginile a ceea ce urma sa se numeasca coloana vertebrala, in zona in care, neunindu-se in mod natural, lasa neprotejata maduva spinarii. Sutura trebuia sa se faca cu un fir mai subtire decat cel de par. Au gasit o echipa dispusa sa incerce. S-au făcut instrumente chirurgicale in miniatura demne de un ceasornicar…
Un nou handicap: operaţia trebuia facuta fara a scoate fatul din uter. Asta insemna ca trebuia aliniat cu spatele catre o incizie minusculă facută in uterul mamei si, prin acea incizie, facuta operatia: asupra unei sarcini aflata intr-a 21-a saptamana.
Si, cu grija, sa nu cumva să intre mama prematur în travaliu, ceea ce ar fi avut efecte dezastruoase.

Acestea erau problemele prevazute.
Altele aveau să fie descoperite pe parcursul operatiei.
De exemplu, în faţa uterului deschis, chirurgul a atentionat echipa in soapta:

Ssssst!, Mai incet! Sa nu-l treziti…

Nu deranjaţi… chestia aia care, din punct de vedere formal, nici nu exista, nici nu este un locuitor al acestei lumi. El e… dar nu e. Se afla inca pe un alt taram, intr-o lume paralela.
Si de acolo, din “lumea celor care inca n-au venit”, el a vrut să trimita un semn despre incapatanarea cu care se tine agatat de viata.

In a 21-a saptamana de la concepţie, din interiorul uterului mamei sale, printr-o incizie de 2 centimetri prin care urma sa i se coasa coloana vertebrala peste maduva dezgolita, el… a scos viguros o manuta si l-a apucat hotarat pe chirurg de deget…

Acum, inainte sa treceti mai departe, apasati aici si priviti.
______________________________
Copilul din fotografia de sus este el, Samuel. S-a nascut la 15 saptamani dupa operatie si pare sanatos, isi misca manutela si piciorusele si are sansa foarte bune sa poata merge.
alteamanunte, AICI

Reclame

Un comentariu

  1. Pingback: Cristealizari -Lumea lui Cristea- » Blog Archive » O Lume Nebuna - de ziua barbatului